Soome filmilavastaja Mika Kaurismäki tuleb lagedale uue kodumaise filmiga, kus osalevad koos koomikuna tuntud Vesku Loiri ja Samuli Edelmann. Film esilinastub järgmisel aastal, kirjutatakse Iltalehes.

Mika Kaurismäki paljastas, et alustab uue kodumaise filmi filmimist augustis. Filmis löövad kaasa kuulus koomik Vesku Loiri ja Samuli Edelmann. Uus film hakkab kandma nime “Tie Pohjoiseen” ning käsikirja on kirjutanud Mika Kaurismäki ja Sami Keski-Vähälä.

Film räägib isast (Loiri), kes kohtub üle pika aja oma pojaga (Edelmann). Isa ja poeg võtavad ette pika reisi põhja.

“Reisi ajal räägivad isa ja poeg minevikust ja tulevikust ning kohtuvad oma teel erinevate inimestega. Filmis puutub kokku nii traagiliste kui ka kömöödiliste situatsioonidega. Nalja saab filmis kindlasti, kuna pundis on koomik Vesku Loiri,” ütleb Mika Kaurismäki Arto Nyberg´i saates.

Kaurismäki kohaselt on Veskul ja Samulil tugev vaim, tahe ja põnevus koos filmis osaleda. Filmi esilinastus on järgmise aasta keskpaiku.

Vesku Loiri kuulis sellisest võimalusest eelmisel suvel ja kuna tervis oli ka paremaks muutunud, julges mees filmitegemisel kampa lüüa. Vesku ja Samuli on varasemalt näidelnud koos vaid telesarjas.

Samuli Edelmann on kaasa löönud filmis “Mission Impossible” loomisel. Edelmannil on viimasel ajal olnud palju rolle, kus osaleda.

Vesku Loiri on samuti osalenud mitmetes filmides kui ka telesarjades. Eelmisel aastal ilmus Mika Kaurismäel dokumentaalfilm “Vesku Suomesta“. Veskul on roll ka aasta lõpus esilinastuval filmil “Varasto“.

Mika Kaurismäe teine kodumaine film “Veljekset” esilinastub 18. märtsil.

 

[ot-gallery url=”gallery/soome-n%c3%a4itlejad-vesa-matti-loiri-ja-samuli-edelmann-osalevad-koos-tie-pohjoiseen-filmis”]