Ajakirjanik Kadi Viljak tunnistab peale ootamatut haiglasse sattumist, et suhtub nüüd igasse päeva suure respektiga. “Arstide sõnul olen õnnesärgis sündinud. Vaatan elu praegu täiesti teise pilguga, olen ümberhinnanud nii oma tegemised ja prioriteedid kui ka mind ümbritsevad inimesed. Me ei tea kunagi, mida elu tuua võib – see võib olla lõputu õnn, aga ka äärmuslik ebameeldivus,” räägib Kadi Viljak Gossip.ee-le.

Gossip.ee järelpärimise peale, et kas vastab tõele, et noor ja terve naine elas hiljuti üle insuldi, vastab ajakirjade Facecontrol ja Est.rada väljaandja Kadi Viljak: “Jah. Kahjuks on see tõsi, et mul oli mõne aja eest ajuinfarkt. Ent iga päevaga taastun ja naasen tavaellu.”

Kadi ei soovi haiguse põhjustest – tagajärgedest pikemalt rääkida, mainib vaid, et annab endale selgelt aru, et võinuks palju-palju hullemini minna: “Iga päev on nüüd nagu sünnipäev. Olen kellelegi seal taevas väga tänulik. Arstid ütlevad, et olen õnnesärgis sündinud. Et insult päris tühjalt kohalt ei tule, tuleb mul järelikult midagi kardinaalselt muuta. Ei tohi kõike negatiivset liigselt endasse võtta ning üle mõelda, ja tuleb osata ka puhata. Elu ei saa olla lõputu muretsemine,” teab Kadi nüüd, et liiga suurel enesepiitsutamisel võivad olla väga kurvad tagajärjed.

Samas, just halvad kogemused on sageli parimad õppetunnid: “Nii-öelda olude sunnil olengi õppinud negatiivset mõtlemist ja inimesi ning mittekuhugi viivaid ärritusi vältima. Väga positiivne! Olen tagasi kodus ja tasapisi taas tööasjadega tegelemas. Kohustusi on kogunenud tohutult, aga arvuti kasutamine on esialgu veel minimaalne. Aga seda kvaliteetsem. Selge on see, et otsin endale pädevaid abilisi juurde – osa tööd tuleb teistele delegeerida, kõike ei ole võimalik ise teha. Tervist tuleb hoida, teisiti lihtsalt pole võimalik!”