Äsja 60-aastaseks saanud legendaarne Koit Pikaro on korduvalt oma naisele Pärjele öelnud, et ärgu too enam pärigu, mida ta kingituseks tahab. “Ma ei taha mitte kui midagi, sest mulle on tähtsamad inimestevahelised suhted,” ütleb Pikaro, kes vihkab oma sünnipäevi sedavõrd, et kaob selleks päevaks ära.

“Pean tunnistama, et olen küll,” vastab Koit Pikaro küsimusele, kas ta on õnnelik inimene. “Mul on ideaalilähedane pere. Kindel ring häid tuttavaid, kelle poole võin alati ükskõik millise küsimuse või palvega pöörduda. Olen tööalaselt saavutanud maksimumi. Katsetanud end enam kui kümme aastat poliitikas. Säilitanud mõtlemis- ja inimeste aitamise võime.”

“Ma olen väga uhke oma abikaasa üle. Tema tugi on olnud mulle hindamatu. Naine on andnud mulle vabad käed ning lubanud pikki päevi ja nädalavahetustel tööl olla. Nii on loomulik, et eelkõige tema on üles kasvatanud lapsed Pirgiti ja Raidi. Minu kasvatuslik mõju neile on olnud suhteliselt väike,” räägib Koit pere tähtsusest.

Koit Pikaro sünnipäeva pidada ei armasta. “Minu jaoks on palju tähtsam kuupäev 26. november. Minu nn teine sünnipäev, mil minu ja Argo Aunapuu endised ja praegused töökaaslased juba 15 aastat jutti kohtuvad. Vot selle sõpruskonnaga üks lihtne saunapidu maha pidada on mulle isiklikult palju vajalikum ja hingele tähtsam, sest toonane sündmus näitas, kes on kes minu ümber.”