“Kui rahval ei jää raha meelelahutuseks, on pillimehe laud ka kohe lagedam,” räägib legendaarse kõrtsu-bändi PS Troika üks loojatest Allan Sarri Gossip.ee-le. “Vanasti sai kõvasti maakultuurimajades mängida, nüüd põhiliselt erinevad kõrtsud. Laske maarahval elada!”

Allan Sarri, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Sünnipäev on 11. jaanuar 1961. Sündisin ikkagi haiglas, Kiviõli haiglas. Kodu asus sel ajal Püssi alevis Kivitee 9. Tegemist oli tollal kaunis idüllilise pisikese rohelise aleviga.

Kelleks unistasite saada lapsepõlves?

Tundub, et ingliks. Mäletan, et pinnisin isa käest, kas kuidagi tiibu ei saks selga kasvatada, näiteks spetsiaalsete seemnetega.

Õed- vennad?
Vanem vend Andres. Mitte ajada segamini nimekaimust automüüjaga. Minu vend on Lüganuse Keskkoolis õpetajaks.

Millal loodi PS Troika ja kes oli loojaks?
PS Troika loodi 1987.a. Loojatena Imre Luur, Jaak Jürisson ja Allan Sarri. Mõnikord märgime loojaks ka Mihhail Gorbatshovi, aga tal oli palju muud tegemist, mängudel ei käinud. Esimene laul igas mõttes oli „Põdrakasvataja“ („ikka viin, viin, viin…“).

Kui palju plaate on PS Troika presenteerinud?
Bändil on 5 CD-d ja 1 DVD.

Huvialad?

Huvialadeks on peale arvutiga videode ja fotode näperdamise igasuguste mittereaalsete ja mõttetute, tihti täiesti mitteolemasolevate asjade põhjalik uurimine.

Perekonnaseis ja lapsed?

Perekonnaseis on abielus, „lasteks“ on kaks poega.

Millega abikaasa ja lapsed tegelevad?

Abikaasa peab tuntud telefonifirmas raamatuid, vanem poeg, Tanel (24), mängib töö kõrvalt ka ansamblis PS Troika, noorem, Raul (22), ajab õppimise kõrvalt oma muusikalist rida.

Millist raadiojaama enim kuulate?
Muusikalise tagasiside mõttes kuulan muidugi Elmari raadiot, mis mängib üle vabariigi puhtalt eesti muusikat ja ka PS Troikat teiste seas. Aga radikaalset Nõmme raadio lõunatundi kuulan kindlasti kui saan ja R2- st teatud jutusaateid.

Lemmiksaated telerist?

Telerist vahin hetkel „Salatoimikuid“, vahel „Simpsoneid“ ja üldse, kanaleid on palju – venekeelne RENTV Eesti näiteks näitab palju müstikasaateid asjadest, mida ei ole olemas ja mulle meeldivad.

Südamelt ära?
Laske maarahval elada! Vanasti sai kõvasti maakultuurimajades mängida, nüüd põhiliselt erinevad kõrtsud. Maaharimine pole meelakkumine, kui põllumees oma „pillid kotti“ paneb, siis panevad teised „hambad varna“:) P.S. Kui rahval ei jää raha meelelahutuseks, on pillimehe laud ka kohe lagedam.

Kes on nimeliselt PS Troika liikmeteks?

PS Troika koosseis on alates 2003.a. Püsinud stabiilne ja traditsiooniliselt kolmeliikmeline: Allan Sarri, Riho Rausma ja Tanel Sarri.

Kes on nimeliselt teie arvates superstaarid Eestis?

Anne Veski. Viimasel ajal on olematu turg ja R2 Eesti muusikamaailma nii segi pööranud, et mitte keegi (eriti „arvamusliidrid“) ei saa enam aru, milline muusika on hea. Selles mõttes, et staar võiks ju ka natuke taevas püsida, mitte, „kevadel teeme, suvel teeme tuuri ja sügisel saadame seenele“.

Tulevikuplaanid?
Üle aastate loodaks CD üllitada. Materjali on kogunenud. Individuaalses plaanis tahaks areneda. Muutuda targemaks ja ilusamaks. Teha paremat (tantsu)muusikat ja pakkuda seda kvaliteetsemalt, et inimesed saaks meie pidudel parimal võimalikul viisil meelt lahutada. Pillimehe emotsioon sõltub sellest, kuidas rahvas mingit lugu vastu võtab. Selles mõttes on „Meri õlu“ tõesti väga hea lugu.

Pealegi on selles loos peidus inimeste unistused (originaalpealkiri oligi „Unistus“). Et siis õlut ei jooda mitte selleks, et õlut juua, vaid selleks, et pääseda korraks ruineerivast reaalsusest. Muutuda kasvõi mõttes millekski vabaks ja ilusaks (näiteks delfiiniks) oma keskkonnas (mahlas). Selles mõttes on „Kui meri oleks õlu“ kahtlemata pärl ja ainult juhm moraalijünger ei näe, mis selle taga on. „Põrdakasvataja“ samuti peaks võimaldama ridade vahelt leida killukese vennasrahvaste ajalugu. Aga ka „Õnneonn“ ja „Soojatooja” on ka head lood.

Teie kontakt- fänniaadress?
Meie kontaktid ja esinemisgraafikud on üleval: http://www.pstroika.com