USA Oklahoma ülikooli psühholoogide tehtud uuring näitas, et naistes on olemas niinimetatud jahimehekäitumine, mis paneb neid jahtima suhtes olevaid mehi. Teadlased nimetasid fenomeni “partneri salaküttimiseks”, slängis sai see nime “Angelina Jolie efekt”, kirjutab The Telegraph ja vahendab Elu24.

Teadlased Melissa Burkley ja Jessica Parker tegid katse, milles näitasid katsealustele fotosid võrdlemisi atraktiivsetest meestest või naistest. Pooltele katsealustele öeldi, et fotol olev isik on vallaline, teisele poolele aga, et suhtes.

Uuring näitas, et 90 protsenti naistest eelistas meest, kelle kohta öeldi, et ta on seotud. Kuid kui näidati vallalise mehe fotot, siis eelistas teda ainult 59 protsenti naistest.

“Uuring näitas, et vallalised naised kipuvad eelistama juba suhtes olevaid mehi. Põhjus võib olla selles, et suhtes olev mees on näidanud juba enda võimet end kellegagi siduda. Ühesõnaga ta on teise naise poolt juba läbi katsetatud,” selgitasid psühholoogid.

Uurijad jätkasid, et meeste puhul see fenomen ei kehti, neid ei huvita, kas nende tähelepanu köitnud naine on suhtes või mitte.

Teadlased selgitasid, et fenomeni heaks näiteks on näitlejanna Angelina Jolie, kes lõi kolleeg Jennifer Anistonilt ta mehe Brad Pitti üle.