Laupäeval, 12. märtsil toimub Tasku Keskuses Lõuna-Eesti suurim disainiturg Moelaegas, kus pakutakse eranditult vaid Eesti päritolu kaupa. Esindatud on üle 30 disaineri ja kaubamärgi, nende hulgas Triinu Pungits, Liina Stein, Helen Valk, Anna Axonova, MAKI, HULA, Tallinn Dolls jpt.

Moelaekal osaleva disaineri Triinu Pungitsa sõnul on taolised üritused äärmiselt olulised tutvustamaks Eesti moekunstnike loomingut. “Eelkõige võidavad sellest kindlasti noored alustavad disainerid, kes seeläbi pälvivad rohkelt tähelepanu ja jõuavad ka laiema publiku huviorbiiti. Samas võidavad sellest ka juba tuntumad tegijad, sest disainiturge külastab enamasti ka palju inimesi, kelleni muidu läbi muude infokanalite ei jõuaks,” lisas Pungits.

“Eesti disain on unikaalne ning väärib pidevat tunnustust. Disainiturg pakubki suurepärast väljundit selle toetamiseks,” teatas Tasku Keskuse turundusjuht Kristel Tannik. “Ka varasemalt on Taskus koostöös noorte disaineritega toimunud erinevaid Eesti disaini propageerivaid üritusi, viimati näiteks Poliitiline mood möödunud aasta septembris ning disainiturg augustis,” täpsustas Tannik.

Märts on Taskus Moeäratuse kuu, mille raames on avatud moeblogi (www.tasku.ee/blogi), mida toimetavad Karolin Kuusik, Anu Lensment, Kristi Pedanik,  Merit Bojenkens ja Mari-Liis Helvik, lisaks populaarsed blogijad Helene Vetik, Merily Leis, Britta Talving ja Kätlin Õun. Samuti toimuvad 12.-13. ning 19.-20. märtsil Stiiliäratused, kus Eesti tuntumad stilistid aitavad soovijatel värskendada oma kevadgarderoobi.