Toomas Toolile kuuluv AS Printtare sai mullu üle 8 miljoni krooni kahjumit, audiitor viitas aruandes ettevõtte likviidsusprobleemidele.

2007. aastal ulatus Printtare kahjum 8,4 miljoni kroonini, mullu jäädi miinusesse 8,1 miljoniga. Müügitulu oli vastavalt 28 miljonit ja 21,4 miljonit krooni. Ligi pool mullusest müügitulust tuli Eestist, kolmandik Soomest. Üle-eelmisel aastal oli käibes suurim osakaal Lätil. Viimsis Pringi külas asuv ettevõte valmistab metalltaarat konservide ja õueküünalde tootjatele, samuti trükib lehtmetalli.

Printtare on omanikuga seotud ettevõttelt saanud lühiajalise laenu summas 23,5 miljonit krooni, mille tagastamistähtaeg on selle aasta lõpp. Laenu intress on 5,5%. Samas summas oli laenukohustus Printtarel üleval ka 2007. aastal.

Audiitor Toomas Villems juhtis tänavu mais allkirjastatud aruandes tähelepanu, et Printtare lühiajalised kohustused ületavad käibevarasid 25,4 miljoni krooni võrra, mis viitab võimalikule likviidsusprobleemile. Seisuga 31. detsember 2008 oli põhivara kajastatud bilansis jääkväärtuses 30,6 miljonit krooni. “Ettevõtte tegevus on olnud kahjumlik, mis on indikatsioon võimalikust varade väärtuse langusest,” märkis audiitor.

Tänavu veebruaris omandas Toomas Tooli firma OÜ Baltplast 99,25 protsenti Printtarest. Varem kuulus Toolile 74% ettevõttest, veerandi osanik oli Aili Grištšenko.