Tselluliit on tuttav sõna igale naisele ja ei tekita just positiivseid emotsioone. Mõni arvab ekslikult, et tselluliit kimbutab vanemaid ning tüsedusele kalduvaid naisi, kuid tegelikkus räägib midagi muud – tselluliidiga on hädas nii varajases puberteedieas neiud kui piitspeenikesed modellid.

Suvi on kohe käes ning paljudele naistele ei tähenda see sugugi kauaoodatud rannahooaega vaid piinlikkust ja ebamugavust oma tselluliidist pakatavate reite, tuharate või kõhu pärast. Kindlasti paljudele tuleb tuttav ette olukord, kus otsitakse vähem rahvarohkeid randu, peitutakse kõrkjatesse, varjatakse oma puusasid rätiga jne. Tselluliit võib olla laastav nii füüsiliselt, kui vaimselt, viies naise enesekindluse alla.

Palju on vaieldud selle üle kas tselluliit on haigus või mitte ning mis seda täpselt põhjustab. Mõni peab seda koehaiguseks, mis ei oma märkimisväärset ohtu tervisele, teine on seiskukohal, et tegu on naistele loomulik rasva kogumise protsessiga ning mõni usub veendunult, et tselluliit on ohtlik haigus mida tuleks ravida.

Tselluliidi teke on tihedalt seotud naise hormonaalse tasakaalu kõikumistega, mida põhjustavad stress, ebasoodsad keskkonna tingimused, vale toitumine, alkoholi ja nikotiini tarbimine, väheliikuv elustiil, istuv tööiseloom jms. Naha alla hakkavad kogunema rasvad ja jääkaine, millest moodustuvad rasvakudede laienenud kogumid, mis võivad hakata meie keha seestpoolt hävitama – surudes kokku veresooni ja närvilõpmeid, nahk muutub kühmuliseks lõdveneb ja on valulik.

Ravimeetodeid on tänapäeval palju, kuid nii mõnedki neist on kallid, valulikud või suisa ohtlikud meie tervisele, alustades siis kreemidest lõpetades rasvaimuga. Võitlus tselluliidiga on aga pikajaaline protsess, mis nõuab sihikindlust ja regulaarsust, kuhu tuleb kaasta siis konkreetne ravi probleemsetele piirkondadele, tuleb jälgida oma toitumist, liikumist ja regulaarselt treenida. Pelgalt mingi kreem meid aidata ei saa, sest see mõjub vaid naha pindmistele kihtidele, kuid tegelik probleem asub sügavamal rasvkoes ning tuleb leida moodus kuidas need rasvakogumid lõhustada ja panna seal olevad jääkained kehast väljuma.

Efektiivsed on näiteks LPG ja akustilise lainega tselluliidiravi, samuti spetsiaalne tselluliidi- või vaakummassaaž jms, kuid sellised protseduure tuleks siiski teha kuurina, et mingit tulemust näha ja kuna nende hinnad ulatuvad sadade eurodeni, siis paljud naised ei saa seda endale lubada.

Gossip.ee jagab Teile mõned kodused ja soodsad meetodid, kuidas tselluliidiga võidelda:

Harjamine: Selleks võib kasutada karedat pesukinnast, riideharja või spetsiaalset kummist, puidust või plastikust massaažiharja. Esialgu võiks alusatda siis pisut leebemate ja valutumate vahenditega ning järk-järgult valida tugevamaid harjamisvahendeid. Loomulikult tuleks nahk eelnevalt kreemitada siis soovitavalt mingi tselluliidi kreemi või geeliga ja harjamine võiks kesta vähemalt 15-20 minutit ning seda võiks teha teha 1-2 korda päevas.

Kilemähis: Kile paneb naha higistama ning higisatmise käigus väljuvad meie organismist jääkained. Samuti võiks alustada keermitamisest ning siis mässida oma probleemsed piirkonnad toidukilesse ning seejärel tegeleda mingi füüsiliselt aktiivse tegevuse- kas minna trenni, jooksma, rattaga sõitma, suustama jne. Pärast mähise eemaldamist võite kohe täheldada paari cm kadumist. Sellist mähist võiks teha mitu korda nädalas.

Kohvipaks: Kofeiinis sisalduvad ained panevad vereringe tööle, mis omakorda soodustab ainevahetust. Kohvipakuga võib probleemisied piirkondi hööruda ja masseerida või jätta kohvipaks paariks tunniks kehale ning kattes see toidukilega. Selllist protseduuri võiks samuti korrata mitu korda nädalas.

Meresool, mesi ja saun: Meresool on nahale koorib, pehmendab ja niisutab nahka. Sellega võiks samuti nahka kas masseerida või hõõruda ja eriti hea nipp on meresoola kasuatda just saunas käies. Enne lavale minekut võiks end meresoolaga sisse hõõruda ning siis u 15-20 minutit sellega laval istuda, kui soolaga ei tasu minna väga kuua sauna- temperatuur võiks jääda u 60 kraadi ringi. Ka mesi on ammu teda tuntud toidunaine, mis omab head mõju nahale, seda võiks samuti kasutada enne lavale minekut. Mee puhul aga võib juba võtta üsna korraliku leili, et mesi ilusti nahal ära sulaks ja sisse imenduks.

Toitumine ja liikumine: Kui tahate tulemusi näha ja soovite, et need püsiks, siis loomulikult kõige eelneva juurde käib ka õige toitumine ja piisav liikumine ning trenn. Alustades tselluliidiraviga siis võiks kindlasti üle vaadata ka oma menüü ja välja jätta liigselt rasvased toidud, tuleks eelistada säilitusainetevabasid tooteid ning piirata süsivesikute osakaalu Teie igapäevases menüüs. Tähelepanu tuleks pöörata ka portsioni suurusele, pigem söö korraga vähem ja söö tihemini, kui et harva ja palju. Oluline on see, et Te kulutate kõik selle energia ära mis te söögia saate, sest kõik mitte kulutatud energia lähebki rasvadeks. Kindlasti tuleks ka iga päev juua piisavalt vett või näiteks oarganismi puhastavat teed, mis aitaks omakorda jääkaineid kehast väljutada. Trennis võiks käia vähemalt 2-3 korda nädalas ja tuleks jälgid, et treeningud oleksid mitmekülgsed, sisaldades nii üldfüüsilist, kui aeroobset trenni.

Tselluliidiravi tulemused on väga individuaalsed, nagu ka selle tekkepõhjused, kuid oleme kindlad et kui te eelnevaid protseduure mitme kuu vältel järjekindlalt teete ning regulaarselt treenite ja jälgite ka oma toidulauda, siis saab Teist igaüks vähesel või rohkemal määral oma probleemile leevendust.