Noores olümpialootuses Kaire Leibakus (21) on peidus uskumatult suur tahtejõud ning tema sitke sportlasekeha varjus ütlemata armas, soe ja lihtne kassiarmastajast tüdruk. Kaire on nagu iga tavaline tüdruk, kel lähevad silmad ehete, ilusate asjade ja poodlemise peale särama. Siiski, mitte iga tavaline tüdruk ei ole olnud kolmikhüppes olümpia kümnes, noorte MMi või EMi parim, Eesti rekordiomanik ja parim noorsportlane.

“Kell üheksa läheb mul tavaliselt uni ära, sõltumata sellest, mis kell magama jään. Eile saabus mu trenni- ja korterikaaslane Euroopa meistrivõistlustelt, kus võitis medali. Korraldasime talle sel puhul väikese üllatuspeo. Täna hommikul sõingi eilseid peojääke – tüki võileivatorti, kaks ampsu kooki ja tassi kohvi, ilma milleta ma päeva ei alusta. Tavaliselt lasen pärast hommikusööki natuke leiba luusse ja siis lähen trenni. Praegu on mul võistluseelne aeg ning trenne seetõttu vähem,” kirjeldab Kaire oma päeva.

Kaire jagab korterit vanema venna, tolle sõbra ja oma trennikaaslasest sõbrannaga. Elu nagu Hispaania filmis “Hullude korter”. “Olen täielik puhtusefriik ja koristan umbes korra päevas. Kui poisid oma mustad nõud vedelema jätavad, ajab see närvi küll. Ka meeldib mulle üsna palju üksi olla ja seepärast unistangi vahel omaette elamisest. Aga teiselt poolt on jälle seltsis segasem ja ka kommunaalkulud väiksemad.”

Refereeritud artikli täisteksti loe Tervis Plussi augustinumbrist