Ultima Thule endine kitarrist Slavka Kobrin (51): ma ei tulnud Costa Ricast siia mitte bluusifestivalil mängimise, vaid pelmeenide ja seljanka pärast!

Kui Slavka Kobrin 1983. aastal Venemaalt Tšerepovetsist koos naisega Eestisse kolis, oli ta piltlikult öeldes puupaljas poiss. Nüüd on Eestis 1980ndate lõpul juhtivaks bluusikitarristiks tõusnud Slavka väidetavalt dollarimiljonär.

Õhtulehele antud pikas intervjuus pajatab Kobrin sellest, kuidas ta 1990. aastal Kanadasse emigreerus, miks ta sealt edasi Costa Ricasse kolis, kuidas ta koos naisega riideäri ajab ja kuidas ta oma kahes luksusvillas rantjee-elu elab.

Laupäeval Haapsalus “Augusti-bluusil” üles astuv Don Sam, nagu teda Costa Ricas aupaklikult kutsutakse, tunnistab, et nüüd võtab ta kitarri kätte vaid koduseinte vahel oma lõbuks ja et Eestisse ei toonud teda sedavõrd mitte bluusifestival, vaid igatsus pelmeenide ja seljanka järele.

Küsimusele, kuidas siis ikkagi Costa Ricasse kolimine jutuks tuli, vastas Slavka: “Nii ma naisele ütlesingi, et kui me nüüd kohe tropical paradise’i ei tee, ei tee me seda mitte kunagi. Müüsime maja ja poe maha, sulgesime kõik oma arved ning otsustasime Kanadast igaveseks ära kolida. Tõsi, poeg jäi elama Torontosse.Loomulikult eelnes ärakolimisele eeltöö, et mis ja kuidas. Mõtlesime ka Bahama ja Bermuda peale, aga saime peagi sotti, et meil, lihtsatel inimesel, pole sinna asja. Costa Rica kasuks rääkis veel see, et seal saab ka välismaalane kinnisvara soetada. Nii me siis ostsimegi Manuel Antonios tüki tõelist džunglit. Nüüd seisab sellel maatükil juba kaks maja.”

Slavka pilti näed SIIT

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehtest