Tuija Järvinen on endine Soome miss. Samuti on ta menukas manager. Tema tuntum klient on Soome glamuurimaailma üks tuntutuim tantsija ja laulja Johanna Tukiainen. Selline on Tuija kirjutatud Hymy-blogi vahetult enne Johanna pulma minemist.

Alustasin selle blogi kirjutamist sulle kolmapäeva õhtul kell 20.48. Samal ajal kuulan Radio Sata´t 105,5 sageduselt. Raadiost tuleb kuulaja armas soovilugu ehk Vesa Matti Loiri esituses “Niin hyvää puuta“. Tõeliselt õrn ja kaunis tõlgendus. Laul on ilus nii meloodialt kui ka sõnade poolest.

Laulmine tähendab enamjaolt seda, et laulja sisuliselt “jutustab” kuulajale loo, mida laul sisaldab. Laulu esitamise ülepingutust tuleks vältida.

Veidi aega tagasi otsisin kõikide sadade plaatide ja demode hulgast oma singlit: Rakasta rakkain. Neid leidus mitmeid. Otsustasin laulda vaid muusikataustal ehk tegelikult laulangi laupäevases pulmas sedasi (kui leian süsteemi asjale). Siin on nüüd selline risk, et unustan laulu sõnad mõne koha peal, aga ma oskan neid välja ka mõelda. No saabki naerda siis korralikult – et nüüd see Järvinen ajas sassi!

Ma olen laulnud televisioonis, kuid sellest on juba palju aega möödas. Olin ka “Jos saisin kerran” muusikasaates 03.10.2002. Muusikaprogrammi juhtisid sel ajal lauljad Arja Koriseva ja Joel Hallikainen. Telesaates oli karaokelaulmist ja ka duettopokker. Programmis esinesid lisaks meie Kiuruvesi karaoke jõugule veel lauljad Kirsi Ranto ja Timo Turpeinen.

Olin tv-stuudios ikka päris põnevil ja ärevil, sest Timo Turpeinen ja Joel Hallikainen olid nii kenad ja karismaatilised mehed. Vau!! Oli see alles suurepärane kogemus. Meie grupist esitas soololaulu Jari Roth ja me teised laulsime taustaks. 

Nüüd on peal see nn “Johanna Tukiainen´i sotsiaalse meedia boikoteerimine”. (Johanna kustutas oma kontod sotsiaalsest meediast nagu Facebook jne. – toim.) Ma ise ei kuulu nende hulka. Ma lugesin just, et siiamaani on selles osalenud juba üle 50 000 soomlase. Meeletu arv. Minu arust Soomest leiab praegu muidki kandidaate, keda sama boikotiga liita saaks õigluse nimel. Nüüd kindlasti keegi arvab, et see võiksin olla mina, heh. Mina kirjutan vaid blogi, ega kaunista meedia kühvleid päevast päeva. 

Viimastel päevadel on mu elus olnud palju muresid, aga õnneks tänane päev tundub juba helgemana. Ei taha seda avalikkuses lahata. On nutetud. Loodetavasti teil on kõik hästi. Kui ei, siis pea meeles, et: “Päike tuleb alati peale vihmasadu välja”. See teadmine lohutab alati ka kõige sügavama kurbuse ja ebakindluse juures.

Kaalusin täna, et oleksin võinud teha punakaid triipe juustesse, aga lasin “turvaliselt” teha vaid heledaid. Ma ei blondeeri enam kunagi oma juukseid täielikult. Vesinikperoksiid piirab juuksekasvu tohutult. Teine tütar lõpetas juuste blondeerimise ja nüüd tal on juuksed kasvanud pikkusesse poolde selga ja on mõnusad paksud.

See vastab tõele, et juuksed on naise kroon. Ma ei saa sellest aru, kui kaunis naine lõikab oma juuksed päris lühikeseks (no sellest saan ma aru juhul, kui juuksed on õhukesed ja kehvad). 

Ma tean ühte kaunist noort naist, kes lõikas oma ilusad heledad juuksed täiesti poisipeaks ja seda veel sõprade tagantutsitamisel ning värvis juuksed pruuniks. Nüüd näeb ta välja nagu teisedki ehk ex-kaunitar. Kui nn “sõprus” nõuab enda välimuse muutmist, siis mina küll seda tõeliseks sõpruseks ei peaks. Ma ütlesin oma arvamuse samuti ka sellele naisele otse välja. Mina oleksin sõpru vahetanud. Mina hoian kinni isikupärasusest, meeldigu see teistele või mitte. Ole sinagi just selline nagu sa soovid olla! See on sinu elu ja sina ise elad seda, mitte keegi teine ei saa seda elada sinu eest. Hoia kinni ka isikupärasusest kasvõi küünte ja hammastega. See eristab sind teistest. Ole julgelt erinev.

Blogi on nüüd seekord veidi laialivalgunud ja lühike. On vaja veel esinemist ette valmistada ja siis lähen Saariselkässe. Homme on vaja pakkida oma kompsud kokku ning valida pulmariietus ja ka esinemisriietus. Rovaniemist võtan kaasa Johanna ostetud kingitused pulma- külalistele. Ma tean, mis nende sees on aga ei ütle teile. Hoidke pöialt, et VR (rongiliiklus) toimiks korrapäraselt muidu jääb reis ära. Jõuan kas pühapäeva öösel või esmaspäeval koju.

Tele aga soovin niikauaks lõõgastavat nädalavahetust!

Kallistused!

Tuija Järvinen

 

Loe lisaks:
Johanna Tukiaineni manager Tuija Järvinen: Upun fänniposti sisse

Johanna Tukiaineni manager Tuija Järvinen pihib Ohmygossip.com-ile: Olen kutsutud veebruaris Johanna & Arto pulma laulma!

 

 

[ot-gallery url=”gallery/tuija-j%c3%a4rvinen%c2%b4i-blogi-hoia-kinni-oma-isikup%c3%a4rasusest-see-eristab-sind-teistest”]