Soomlane Renny Harlin (51) on teinud pika karjääri Hollywoodis ning kinnitab, et ebaõnne kogenud film Mannerheim, ei ole veel siiski maha maetud, vahendab Iltalehti.

Renny Harlin on Soome filirežissöör ja filmiprodutsent. Ta on rahvusvaheliselt kõige edukam Soome filmitegija.

Mannerheim” on kavas olev Soome film, mille lugu räägib marssal Carl Gustaf Emil Mannerheim´i elust. Filmi juhatab Renny Harlin, käsikirja autor on Heikki Vihinen ja Marko Leino ning tootjaks Markus Selin koos Solar Films ettevõtega. Mannerheimi rolli on näitlemas Mikko Nousiainen. Filmi teemaks on Mannerheimi elulugu alates noorusest.

Film on kokku puutunud raskustega ning peamine neist on olnud rahastamine. “Mannerheimi filmiidee on veel elus. Sellest ei loobuta,” kinnitas Renny Harlin pühapäeval, Arto Nyberg´i külalisena.

Ema 90-aastapäeva auks korraliku ülikonna selga pannud Harlin rõhutas, et on kogu oma hinge ja verega Mannerheimi projektis kaasas, kuigi see on teinud tema Hollywoodi-karjäärile külma. “Olen saanud igasuguseid pakkumisi, kuid oma rumalusest olen neist keeldunud,” ütles Harlin.

Täpsematest kuupäevadest on on Harlini meelest veel vara rääkida. Juhendaja arvates on projekt juba niigi kannatanud piisavalt katteta olnud lubaduste pärast. “Kas me teeme filmi selleel või järgmisel aastal, seda ma ei saa öelda.”

Harlin´i uus film “5 Days of August” räägib Venemaa ja Gruusia vahelisest lühisõjast, mis toimus augustis 2009.

“Olin pettunud, kui meie Mannerheimi tegevus ei nihkunud edasi,” ütleb Harlin.

Uue filmi peaosas saab näha filmist “Godfather II” Oscari auhinna saanud Andy Garcia´t. Peaosas on veel Val Kilmer, keda nähti näitlemas filmides “Top Gun” ja “The Doors“.

Filmi esilinastus on 1. märtsil.

 

 

[ot-gallery url=”gallery/hollywoodis-karj%c3%a4%c3%a4ri-teinud-soomlane-renny-harlin-film-mannerheim-on-k%c3%b5igest-hoolimata-tulemas”]