Menukas telesaade “Eesti otsib superstaari”, mis Eestimaa kuulsusjanulistele lauluhuvilistele kordumatu võimalusena näib, läks uuele ringile. Sügisel hakkab TV3 näitama saate kolmandat hooaega, huvilistest puudust ei näi olevat.

Eile, 11. augustil tutvustati Vertigo terassil Superstaari-saate uusi tegijaid – värskete saatejuhtidena näeme Tanel Padarit ning Ithaka-Maria Rahulat, vanade kalade Mihkel Raua ja Rein Rannapi kõrval on züriis koha leidnud Maarja-Liis Ilus, kes võtab ohjad üle Heidy Purgalt.

“See on väga hea ja äge väljakutse”, leidis Maarja, kes üritab saates noortele lauljaks pürgijatele nõu ja jõuga igati abiks olla. “Loodan väga, et minust on abi.” Maarja tunnistab, et kaasžüriiliikmed Mihkel Raud ja Rein Rannap on talle suured autoriteedid ning on uhke tunne istuda nendega ühe laua taga. Kui Rannapiga on Maarja koostööd teinud ja teab tema piire, siis Rauaga lauljataril senine koostöö puudub. Kindlasti ei jäta aga Maarja oma arvamust välja ütlemata. “Olen nõudlik nii enda kui kolleegide suhtes, et läbi vaidluste jõuda tõeni ja head lauljad välja valida.”

Tegu on selle aasta kõige mahukama ja suurema kodumaise teleprojektiga, millest oodatud osa võtma kõik 16-35 aastased muusikahuvilised.

Mihkel Raud rõhutas venekeelsete esitajate ja esituste vajalikkust, kutsudes üles ka võib-olla veel kahtlevaid vene keelt rääkivaid kodanikke saatest osa võtma. Veel mainis ta, et kindlasti ei tohiks saatesse kandideerijad arvata mõne vanemat tüüpi kuulsama loo esitamisega end kindlate edasipääsejate sekka, tuues näitena välja Celine Dioni “My Heart Will Go On”. “Esitada tuleb ainult seda, mis tõesti endale meeldib!” kõlas Raua konkreetne arvamus. Ka Rein Rannapi loomingust soovitas ta näpud eemal hoida, sest tavaliselt olevat Rannap tema lugusid esitavate noortega väga karm ja enamasti need talle nö. “uusversioonis” ei meeldi. (Erandiks sai siiski Taavi Peterson, kellega Rannap siiani edukalt koostööd teeb.)

Saatest on juba võrsunud kaks superstaari – Birgit Õigemeel ja Jana Kask. Kolmas superstaar selgub veel enne käesoleva aasta lõppu.

Saatesarja eelvoorud algavad 19. augustil ning finaal, kus selgub kolmanda hooaja võitja, detsembrikuus. Lisaks 100 000 kroonile ootab noort staari ka plaadileping; võitja albumi produtsent ja tootja on ansambel The Sun koostöös Sinusoid Stuudioga.

“Artistiga alustatakse tööd kohe peale saatesarja lõppu, et rahvas saaks võimalikult kiiresti oma väljavalitu loomingut helikandjalt nautida,” ütles Danel Pandre ansamblist The Sun. Lugude autoriteks kaasatakse lisaks The Suni liikmetele ka teisi heliloojaid, sõltuvalt võitja isikupärast. “Loodetavasti on tulevane superstaar ka ise hea laulukirjutaja, arranžeerija ning interpreet,” lisas Pandre.

[ot-gallery url=”gallery/%e2%80%9ceesti-otsib-superstaari%e2%80%9d-saatejuhtide-ja-z%c3%bcriiliikmete-esitlus”]