Diori moemaja on vähemalt ajutiselt ametist kõrvaldanud peakunstnik John Galliano, kes eelmisel nädalal vahistati Pariisis, kahtlustatuna juudivastaste avalduste tegemises, vahendab Õhtuleht.

Kuulu järgi oli briti päritolu moekorüfee Pariisi kohvikus La Perle ära joonud pudeli veini ning asunud seejärel sõimama tema lähedal istunud paarikest. John Galliano oli väidetavalt solvanud 35aastast Geraldine Blochi ning ähvardanud tappa tema sõpra, Aasia päritolu Philippe Virgittit (41). Blochi olevati disainer nimetanud räpaseks juudilõustaks.

Galliano nimetas Blochi ja Virgitti juttu laimuks ning kaebas nad kohtusse.

Briti ajaleht The Sun on oma kodulehel avaldanud videoklipi Galliano varasematest väljaütlemistest. Purjus moekunstnik kuulutab pehmel keelel: “Ma armastan Hitlerit!” Veel ütleb ta sellest avaldusest šokeeritud kaadritagusele naisterahvale: “Sinusugused inimesed oleksid surnud. Su emad, esiisad, kõik oleksid gaasikambrisse saadetud, raisk.”

Kui šokeeritud naine – mitte juuditar, vaid itaallanna – küsib, kas Gallianol on mingi probleem, vastab too: “Probleemiks oled sina. Sa oled kole.”