Augusti- ja septembriõhtutel täituvad Forum Cinemas kinod Tallinnas, Tartus ja Narvas taas ooperihelidega. Eesti kultuurilembelisel publikul avaneb harukordne võimalus vaadata kinolinal seitsme New York Metropolitan Opera (MET) populaarseima ooperi salvestust. Piletid ooperiprogrammile on juba müügis, samaaegselt algas ooperisõprade rõõmuks ka sarjapiletite müük.

“MET on maailma üks tuntumaid ooperimaju, mis alustas ooperiülekannetega kinolinal sooviga seda kaunist kunsti populariseerida. See sümboliseerib väga ilmekalt erinevate kultuurivormide omavaheliste piiride kadumist. Forum Cinemas kinosaalid ei ole enam üksnes koht, kus avaneb maagiline filmimaailm, vaid soovija saab siin nautida ka ooperit, 3D-seiklusi ning teatriülekandeid. Tulevikuks on varuks veelgi üllatusi  – meil toimub alati midagi, igale maitsele ja meeleolule vastavat,” rääkis Rein Palosaar, Forum Cinemas AS linastusjuht.

The MET: Live in HD sarja eriprogrammi (suvehooaeg 2009) kuuluvate ooperite valik on mitmekesine ja muljetavaldav, nii nagu ka osatäitjate nimistu. Võimalus on näha ja kuulata selliseid ooperimaailma säravaid tähti nagu Anna Netrebko, Renée Flemming, Natalie Dessay, Dmitri Hvorostovsky, Ramon Vargas jt METile iseloomulikult suurejoonelistes vaatemängudes. Ooperiprogramm linastub Tallinnas Coca-Coca Plazas, Tartus kinos Ekraan ja Narvas Forum Cinemas Astris.

Piletid ooperisalvestistele on müügil alates 04. augustist Forum Cinemas kinode kassades ja internetis. Samuti saavad ooperisõbrad kinokassadest osta ka sarjapileteid METi uue 2009-2010 hooaja ooperiülekannetele Forum Cinemas kinodes. Sarjapilet sisaldab kõiki 9 ooperietendust ning seda ei saa broneerida ega osta internetist. Üksikpileteid uue hooaja etendustele saab osta ja broneerida alates 01. septembrist.

Ooperiprogramm sisaldab järgmisi möödunud hooaegade tippteoseid:
12. aug. Puccini Madame Butterfly (Lavastaja: Anthony Minghela)
19. aug. Rossini Sevilla Habemeajaja (osades: Joyce DiDanto, Juan Diego Flórez)
26. aug. Donizetti Rügemendi tütar (osades: Natalie Dessay, Juan Diego Flórez)
02. sept. Puccini La Bohème (osades: Angela Gheorghiu, Ramón Vargas)
16. sept. Tchaikovsky Jevgeni Onegin (osades: Renée Fleming, Dmitri Hvorostovski)*
20. sept. Mozart Võluflööt (osades: Ying Huang, René Pape, Nathan Gunn)**
23. sept. Bellini I Puritani (Elvira osas: Anna Netrebko)

*Tartus kinos Ekraan 09. septembril ning Narvas Forum Cinemas Astris 12. septembril.
** Etendus toimub tavapärasest varasemal kellaajal (17.00) ning on sobilik ka lastele.

Metropolitan Opera on maailma üks tuntumaid ooperiteatreid, kes alustas oma etenduste transleerimistega kinoekraanidele detsembris 2006 sooviga tuua selle teatrivormi nautijate hulka uut publikut. Tänaseks päevaks võib öelda, et see soov on igati täitunud, sest iga uue hooajaga on lisandunud etendusi ülekandvaid  kinosid üle maailma. Möödunud 2008-2009 ülekandehooajal näidati Metropolitan Opera otseülekandeid kokku 868 kinos 36 riigis, kus 10 vaieldamatult ooperiklassika paremikku kuuluvat ooperit tõi kinodesse hooaja jooksul üle 1,6 miljoni inimese.