Esmaspäeval alganud festivali hüüdlauseks on “Kultuur on habras, aita tal elada”, linastuvate filmide fookuses on inimene ja loodus, kandvateks teemadeks on endiselt ka armastuse erinevad vormid ja sallivus tänapäeva maailmas.

10.-15. augustini peetava festivali raames saab publik igal õhtul näha kolme filmi. tARtuFF avati 1000 istekohaga vabaõhu-kinosaalis Tartu Raekoja platsil värvikireva, hoogsate tantsunumbrite ja Bollywoody muusikaga täidetud armastuslooga “Tandoori armastus”, kus ristuvad parimad India ja Kesk-Euroopa kino traditsioonid.

Raekoja platsil saab näha veel mitmeid värskeid filme, näiteks tänavusel Karlovy Vary festivalil esilinastunud hoogsat Ungari rock’n’roll muusikali “Made in Hungary” või kodumaal mitmeid auhindu korjanud Venemaa linateost “Tuvike – viimane suvi Nõukogude Liidus”, mille autor Sergei Oldenburg-Svintsov ise ka Tartut väisab. Filmiklassikast on tARTuFFil esindatud Terrence Malicku 1973.a valminud “Laastatud maa” ja 15. augusti varahommikul festivali lõpetav Francois Truffaut’ 1962. aastal vändatud “Jules ja Jim”. Kokku linastub kuuel õhtul ja ööl Raekoja platsil 12 filmi Austraaliast Islandini välja.

Athena Kultuurikeskuse dokumentaalfilmide programmis esitletakse tänavu 6 filmi, mida ühendab teema Inimene-Loodus-Loomus. Festivali publik näeb teiste hulgas ühte tänavuaastast nõutumat Austria dokfilmi “Raha tegemine”, Hiina kaasaegset elu käsitlevat linatööd “Mööda Yangtzed” aga ka maailmas laineid löönud populaarset briti filmi “Inglise kirurg”.

Lisaks filmiprogrammile toimuvad Raekoja platsil olevas Pauligi kohvitelgis enne seansse mitmed loengud ja ümarlauad, lisaks põnevad kontserdid, luuleõhtud, noorte kunstnike tööde näitus-müük ning savivoolimisõpituba. Hoo saab sisse ka filmiklubi, kus korraldajad ja publik saavad omavahel nähtu üle muljeid vahetada.

Festivali lõpupäeval on Raekoja plats Kirbuturu päralt, öösel lõpetab tARTuFFi “Armastuse pidu” klubis Tsink Plekk Pang.

Kõik festivali üritused kõigile tasuta ning filmid on varustatud eestikeelse tõlkega.

Festivali kava ja täpsem info www.tartuff.ee