Idol´s on Soome teleekraanil jooksev meelelahutuslik saade, kus ühe kandidaadina astus üles ahhetama paneva häälega Ilpo Kaikkonen (21). Neljal kohtunikul jagus Ilpo jaoks vaid kiidusõnu, kirjutab Iltalehti.

Rokkar üllatas kohtunikke Eino Leinon´i tekstil põhineva Väinämöise lauluga. Neli kohtunikku kuulasid meest sõnagi lausumata ja ei suutnud esitluse ajal end isegi mitte liigutada.

“See oli esimene näide sellest, et muusika on piiritu rõõm ja ei ole tähtis, mida sa laulad,” kommenteerib kohtunik Olli Lindholm laulu, mida esitas Ilpo Kaikkonen. Olli oli loost täielikult vaimustunud.

“Sa näed välja selline, et 15-aastased tüdrukud karjuksid Keminjärve noorte keskuses. Just selline efekt peabki olema. Hea, lausa suurepärane.”

Žüriid juhtiv Nina Tapio kiitis samuti Ilpo häält ja ütles: “Sellist häält ma ei ole võistlusel veel kuulnud ja see on hea.” 

Hiljuti Lahti´st Helsingisse õpingute pärast kolinud noormees võttis osa Idols´ist vaid kapriisi ajel. Idee oli seda väärt ja pidas vett kuna kõik neli kohtunikku lubasid üksmeelselt Ilpo edasi järgmisesse vooru.

Ilpol on peale hea hääle ka suurepärane välimus. Mees tegeleb muusikaga ning õpingute ajal ka modellitööga.

Helsingis pääses edasi võistlema 28 kandidaati. Idols´i proovilaulud on nüüd kuulatud ning unistuste poole püüdlemine jätkub Helsingis, kui nädalalõpul on plaanis rängad teartiproovid. Enne poolfinaali on alati tugev pinge ja konkurents ning on käes see hetk, kui sõelutakse välja parimad.