Eesti ajakirjanduse turuliider Ajakirjade Kirjastus ühendab septembrikuust ajakirjad Anne ja Stiil ning uue naisteajakirja peatoimetajaks saab praegune Cosmopolitani peatoimetaja Merle Liivak.

«Kuigi uus väljakutse saab olema pööraselt põnev, olen ma juuni lõpuni siiski 100 protsenti Cosmopolitani peatoimetaja,» kommenteeris Merle Liivak pressiesindaja vahendusel.

Ajakirjade Kirjastuse juhatuse esimees Mart Luige sõnul oli Cosmopolitani käivitamine Eestis üks moodsa trükimeedia säravamaid edulugusid ja Liivaku roll oli selles kahtlemata määrav.

«Ühiskondlikult aktiivse, kaasaegse ja ärksa toimetajana toob ta Ajakirjade Kirjastusse endaga kaasa uut mõtlemist ja värskust. Olen veendunud, et Merle on parim valik juhtima uut ajakirja,» lisas ta. Luik loodab, et Liivaku toimetamisel peaks Anne ja Stiili ühinemisel sündima uus sihtgrupi lemmik.

Ajakirja Anne peatoimetaja on Tiina Lang, Stiili peatoimetajaks on Kristi Pärn-Valdoja.

Uus ühendajakiri on suunatud naistele vanuses kuni 39 aastat ja käsitleb kõike, mis seondub nüüdisaegse ja aktiivse naise elulaadiga: põnevad persoonid, põletavad suhteteemad, ilu- ja moeuudised, trendid, tervis, karjäär ja tervislikud eluviisid. Ajakirjade Kirjastuse väljaannete hulka kuuluvad Kroonika, Eesti Naine, Naised, Nädal, Teleleht, Kodukiri, Tervis Pluss, Oma Maitse, Pere ja Kodu jpt.

Ajakirjade Kirjastuse omanikud on võrdselt Eesti Meedia ja Ekspress Grupp.