“Kaugematel sugulastel on hea meel, et kui muidu mind väga tihti ei näe, siis vähemalt teleekraanilt saab mind nüüd vilksamisi vaadata. Muidugi on kahju sellest, et see nägemine on ühepoolne,” ütleb uudistemagasini “Reporter” verivärske ilmatüdruk Grete Klein, kes hiljuti teleekraani vahendusel oma esiksinglit “Päike ja tuul” tutvustas.

Blondi peaga Grete lõpetas kevadel gümnaasiumi ja plaanib minna uuest õppeaastast ülikooli psühholoogiat õppima. “Loomulikult teen ka siis “Suvereporteri” ilmateadustamist ja horoskoopi edasi,” jutustab tüdruk, kellele meeldivad lisaks psühholoogiale ka maalimine ja laulmine.

Ettepaneku ilmatüdruku ametit proovida tegi Gretele ansambli Bad Orange eestvedaja Kalmer Neidla.

“Kalmeriga tutvusime bändi videovõtetel, kus ma talle silma jäin. Tema mind omakorda “Reporterile” soovitaski. Esialgu ma küll juurdlesin ettepaneku üle pikalt, kuid lõpuks otsustasin siiski proovida. Ja ma ei ole pidanud seni veel oma otsust kahetsema,” lausub Grete.

Hiljuti esiksingli välja andnud Grete tunnistab, et on ka varem muusikaga kokku puutunud: kooli ajal laulis ta koolikooris ja hiljem proovis kätt huvikoolis Meero Muusik, kus tema õpetajaks oli Kadri Koppel (avalikkusele tuntud kui Maiken).

“Keegi pole mind ega teisi ilmateadustajaid muusikukarjääri proovima sundinud – see on ikkagi igaühe enda vaba valik, kas laulda või mitte,” teatab neiu, kes võtab laulmist pigem mõnusa hobina ja teeb seda rohkem iseenda jaoks. “Samas ei tea ju kunagi, mis tulevik tuua võib,” jätab ta otsad lahti.

Ilmatüdruku esiksingli “Päike ja tuul” viisi ning sõnade autor on Kalmer Neidla, kes oli Grete sõnul loo juba varem valmis kirjutanud.

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest