Reede, 11. veebruar 2011 10:00 – 18:00, Tartu Näituste messikeskus, Tartu
Laupäev, 12. veebruar 2011 10:00 – 16:00, Tartu Näituste messikeskus, Tartu

Haridusmessil Intellektika mängitakse läbi tööintervjuud, tutvustatakse õppe- ning karjäärivõimalusi Eestis ja välismaal.

11. ja 12. veebruaril toimub Tartu messikeskuses üheksateistkümnes haridusmess Intellektika. Esimene haridus- ja elukutsevalikut tutvustav mess, mis tollal kandis nime Innovaatika, toimus Tartus 1992. aastal. Intellektika missiooniks on väärtustada haridust, loovust ja kutseoskust, seada ausse ettevõtlik, oma ametit hästi oskav ning pidevalt oma teadmisi ja oskusi täiendav inimene. Mess soovib anda oma panuse Eesti inimkapitali kvaliteedi tõstmisse ning intellektuaalse potentsiaali suurendamisse, et seeläbi parandada riigi konkurentsivõimet Euroopas ja mujal maailmas.

Intellektikal on huvilistel võimalik leida vastused küsimustele: Mida õppida? Kus õppida? Kelleks saada? Millised on ümber- ja täiendõppe võimalused? Kuidas leida tööd? Kuidas käituda töövestlusel?

Tänavusel haridusmessil pöörame rohkem tähelepanu koolinoorte kõrval ka täiskasvanute kvalifikatsiooni tõstmisele, ümber- ja täiendõppele. Eesti tööturul valitsev pingeline olukord ning tööpuuduse kasv ei jäta puudutamata noori ega vanu. Haridusmessil Intellektika mängitakse läbi tööintervjuud ning külastajal on võimalus saada ülevaade Eestis ning välismaal töötamise võimalustest. Koolinoortel on võimalik infot saada õppimisvõimaluste kohta kodumaal ning välismaal, oma kogemusi selles valdkonnas jagavad inimesed, kes on õppinud või töötanud välismaal.

Messil on esindatud ka õpilasettevõtted, kelle tööde ja tegemistega on võimalik kohapeal tutvuda. Noortel on õpilasettevõtete näitel võimalus õppida, kuidas luua oma ettevõte. „Kui sa vaatad ette üheks aastaks, külva riisi, kui sa vaatad ette kümneks aastaks, istuta puu. Kui sa vaatad sajaks aastaks, hoolitse lapse hariduse eest“ (Hiina vanasõna). Tule kogu perega, sest õppida pole kunagi hilja!
 
INTELLEKTIKA missiooniks on väärtustada haridust, loovust ja kutseoskust. Seada ausse ettevõtlik, oma ametit hästi oskav ning pidevalt oma teadmisi ja oskusi täiendav inimene. Mess soovib anda oma panuse Eesti inimkapitali kvaliteedi tõstmisse ning intellektuaalse potentsiaali suurendamisse, et seeläbi parandada riigi konkurentsivõimet Euroopas ja mujal maailmas Messi raames saavad kokku eksperdid, haridusasutuste juhid, kohalike omavalituste juhid, haridusspetsialistid, erinevate struktuuride esindajad, ettevõtjad, haridusotsuste langetajad ning täiendõppest huvitunud kliendid – kõikidel on võimalus tutvuda ja vahetult vestelda mitteametlikus, suhtlust soosivas messi atmosfääris ning luua usaldusväärseid isiklikke kontakte, mis on tänapäeval kindlasti väga hinnatud

Piletiinfo: Tasuta sissepääs