Veebruaris on kõigis Tartu Kaubamaja kauplustes müügil heategevuslikud Like-rinnamärgid, mille tulu läheb Lastefondi toetuseks.

Tartu Kaubamaja ja Lastefondi koostöös saab alguse uus kampaania, mille raames müüakse kõigis Kaubamaja poodides Facebookist tuntud Like-ikooniga rinnamärke. Märk sümboliseerib heategu – müügist saadud tulu eest ostab Lastefond vastsündinute kollasuse raviks vajaliku aparaadi.

Lastefondi tegevjuhi Küllike Saare sõnul tuli kampaania ettepanek Kaubamaja poolt, kes töötas välja ka märgi kontseptsiooni. „Like-märgi eesmärk on eelkõige heategevus ning miks mitte sõbrakuul teha üks väike heategu vastsündinud lastele,“ rääkis Saar.

Peaaegu kõigi vastsündinute nahk muutub kolmandast elupäevast kuni kaheks nädalaks kollakaks ehk vastsündinute füsioloogilline kollasus. Kollase lapse veres on kõrge bilirubiini tase, mis võib põhjustada eluaegse aju või närvisüsteemi kahjustuse. Kollasuse põhjuseks võivad olla ka haigused, näiteks maksahaigus.

Like-rinnamärke saab osta terve veebruarikuu jooksul kõigist Tartu Kaubamaja poodidest. Ühe märgi hind on 50 euro senti ning neid on saada kuues erinevas värvitoonis.