OHMYGOSSIP — Uskumatu, kui palju artikleid võib leida otsingumootorist, toksides sinna: “eestlane + alkohol”. Kahju on vaadata, kuidas Eesti elanik uputas mured alkoholi, kui millegi katastroofilisega järjekordselt hakkama saab.

Lugesin mingi päev Eesti statistikat alkoholi tarbimise kohta, kus oli kirjas, et eestlane tarbib aastas ligi 50 pudelit viina ja suudab kokku kaanida 12 liitrit absoluutset alkoholi, olles joomise poolest Euroopas teisel kohal. Jumalale tänu, et tsehhid rohkem juua suudavad, muidu oleksime Euroopa häbiplekk…

Suudate te uskuda, et Eesti inimene joob soomlasest või venelasest rohkem? Mõeldes, et soomlane käib Eestis a la kord kuus alkoholi järgi – tundub statistika vähe usutav, kuid numbrid ei valeta! Paljud ütlevad, et kriis ju, mured tuleb kuhugi uputada, EI! Eestlased on alati joonud, see on tema elustiil, ei maksa kõike seostada kriisiga. Hea on kõik süü kriisi kaela ajada eksole? Aitab juba sellest kriisist ja langusest – iiveldama ajab…

Itaalias on samuti olnud seagripp, kriis ja muud sada häda, aga see ei pane mitte jooma, vaid järjekindlalt töötama!

Eesti riik propageerib joomist (alkoholi) igal sammul. Miks peab Prismas hommikul enne 10.00 iga natukese aja tagant vabandama ja meelde tuletama, et alkohoolseid jooke müüakse alates sellest kellaajast-selle kellaajani? Või millisest osakonnast, millise hinnaga pudeli “Lauakat” saab? Naeruväärne!

Viina v. õlle reklaami näeb päevas miljoneid kordi televisioonis või reklaamplakatina. Paratamatult viib see mõtte alkoholile. Õhtuks oled nii hüübinud kõikidest nendest reklaamidest ja muust jamast, et avadki pudeli ja paned klõmaka. Kes on lihtsalt stressijoodik, kes on igavuse peletaja ja kellel on lihtsalt köha… põhjuse leiab alati, et keelt märjutada!

Alkoholi kuritarvitamisega kaasneb ühiskonnale koormuse tõus – seoses ärajäämanähtudega inimeste madala töö produktiivsuse, töölt puudumiste, haigestumiste ja suremuse ning veel tööeas elanikkonna muutumisega vähemproduktiivseks. Ja tulemuseks on riigi majandusliku kasvu vähenemine ning kasvav asotsiaalide protsent.

Alkohol on võitu võtnud liiga paljudes noortes, üha rohkem näen piltidel, tänavatel, pubides ja baarides  13-16 aastaseid, kes on ennast a la 21 aastaseks küpsetanud/krohvinud, kel on suitsukoni näpus ja viinakoks ees.  Kas sellist Eestit me tahtsimegi?
Ärge mürgitage oma meeli alkoholiga, see on pahe, mis ruineerib paljudel lõpuks terve elu!

Teised raiskavad niisama raha ja taluvad pohma hommikul. Milleks ometi? Ma ei ürita siin kedagi nüüd karsklaseks rääkida ja kohe kindlasti selle tekstiga ei ole mul mingit tagamõtet, sest olen isegi ju paarkümmend pohmelli üle elanud oma elus. Kuid vigadest õpitakse ja iga probleemiga ei vaevu enam klaasi tõstma.

Joon pokaali veini toidu kõrvale, kuid viinapitsi ei tõsta. Nii hea on hommikul täiesti kaine, värske ja selgena ärgata, päeval on jõudu ja tuju tegutseda – samal ajal kui osad teised esmaspäeval loppis lõustadega ringi värisevad.

Kui vaadata kainena kuskil peol või pubis mingeid jobustunud ja uduse pilguga pa*akotte, kes suure häälega jauravad ja praalivad, siis ma üldse ei imesta, et Eesti naine välismaa mehe endale leiab. Joodikuga ei taha keegi koos olla!

Oh suured leiutajad… On olemas nikotiiniplaaster ning kaalulangetaja plaaster. Aga kus on VIINAPLAASTER?