Soovimatu raseduse vältimine on kahtlemata õige tegu, kuid enne kui valite endale selleks sobiva vahendi tuleks end hoolikalt kurssi viia ka võimalike kõrvalnähtudega. Beebipillid on ühed populaarsemad rasestumisvastased vahendid – neid on mugav ja lihtne kasutada ning need toimivad peaaegu saja protsendiliselt.

Üldjuhul arst nende väljakirjutamisel teie tervisliku seisundi kohta ei uuri ja ka ei räägi teile võimalikest ohtudest. Ka pakendis olevat infolehte loevad vähesed ning viivad end kurssi millised kõrvalmõjud võivad tarvitamise ajal või pärast tarvitamist esineda. Kui aus olla, siis paljusid kõrvalnähte te pakendi infolehelt ei leiagi, seetõttu ei oskagi naised oma hädades beebipillide mõju kahtlustada.

Ohmygossip.ee toob teieni mõned probleemid, mis võivad olla tingitud just beebipillide kasutamisest:

· Me kõik teame, et pillide kasutamine võib suurendada teie söögiisu ning toob kaasa mõned lisakilod, kuid kas te teatsite, et need tekitavad ka tselluliiti?
· Pillide kasutamise ajal võivad mõned naised tunda iiveldust, peaavalu, kõhukrampe või muud moodi kehva enesetunnet.
· Kuna pillid mõjutavad meie hormonaalset tasakaalu, siis paljudel naistel tekivad säärased nähud, mis raseduse ajal – tujutsemine, minestamine, seksiisu kadumine, stress.
· Peale pikaajalist pillide kasutamist võib esineda probleeme menstruaaltsükklis – päevad kas jäävad ära või tekib ootamatuid verejookse.
· Väga noores eas beepilillide kasutamise alustamine ning nende pikaajaline võtmine võivad mõjutada teie viljakust.
· Pikajaline kasutamine võib kaasa tuua ka bakterite paljunemise tupes, mis omakorda toob kaasa tupeseene leviku.
· Pillide tarvitamine vahetult pärst sünnitust võib vähedada rinnapiima hulka.

Käesoleva artikkliga, ei taha me sugugi öelda, et beebipillid on halvad ja ei tohiks neid tarvitada, lisaks soovimatu raseduse vältimiseks, kasutatakse beebipille ka antibiootikumidele allumatu akne raviks, menstruaaltsükli korrastamiseks, PMSi ehk premenstruatsioon sündroomi leevendamiseks jms, enamasti täiesti põhjendatult ja edukalt. Naljakas on aga kogu loo juures see, et just neid sümptomeid, mida saab beebipillide abil naisel ravida võivad pillid aga mõnel teisel naisel tekitada. Seega on hästi olulie pillide kasutamisele läheneda individuaalselt ning konsulteerida oma arstiga, eriti veel, kui te põete mingeid kroonilisi haigusi nagu allergia, kõrgvererõhutõbi, diabeet, neerupuudulikkus jne.