“Elu Õhtulehe online-reporter Mari-Leen Albersi silmade läbi” on Gossip.ee rubriik, kus lugejad saavad esitada Mari-Leenile küsimusi, mis nende hinge närib. Küsimused peavad olema stiilis “Mida sina teeksid, kui…?” Mari-Leen vastab teile kui kõrvaltvaataja, kui sõber, mitte kui psühholoog või arst. See on võimalus näha oma probleeme-mõtteid teise inimese silmade läbi. Toredat lugemist!

Tere toredad, lahe, et ikka mulle küsimusi esitate, kuigi väljas on suvi. Aga mida vihmase ilmaga ikka teha…

Lugeja: Ma tahaks üksinda st. ilma vanemateta sünnipäeva pidada aga mu vanemad on sellised, kes kontrollivad minu iga sammu. Olen isegi mõelnud, et jooksen kodust ära. Kui saaksin rohkem taskurahagi, tunneksin ennast rohkem inimesena. Mis ma peaksin tegema, et oma elu saada? Ma olen 15aastane, aga tahaksin elada vanematest eraldi. Kooli ka pooleli jätta ei tahaks.
Mari-Leen: Kes meist poleks 15aastasena vanemateta elada tahtnud ja rohkem taskuraha saada soovinud. Arvestades hetke olukorda majanduses, pole kindlasti ka sinu vanematel kerge, püüa neid ka mõista. Sa oled veel selles vanuses, et vanematel ongi õigus küsida, kuhu ja kellega lähed ning millal tuled. Kannata ära – nad teevad seda, sest armastavad sind, kuigi sa seda praegu ei usu. Kuna sa oled veel nii noor, ei saa sa ka täiskohaga tööle minna ja kodust jalga lasta.

Kas sa pead sünnipäeva all silmas seda, et sõbrad (eriti poisid) tuleksid külla ja jooksite natuke kangemat kraami? Ma saan aru, et see on su soov, sest kõik teevad nii… Aga mõtle parem välja midagi ekstreemset, vii näiteks sõbrad McDonaldsisse lastetuppa sööma – kõigile jääb meelde ja kellelgi pole järgmisel päeval vaja mäluauke lappida. Sellega on kindlasti ka su vanemad päri!

Lugeja: Mees tahab mulle keelega teha aga mul on kompleks. Kas peaks “vägisi” laskma või ütlema ei?
Mari-Leen: Mis kompleks sul on, sa ei seleta. Kuid tegelikkuses on kõik peas kinni. Esiteks ürita see kompleks enda jaoks lahti mõelda ja sellest üle saada. Teiseks, lase tal seda teha, ja ära mõtle sel ajal, et see sulle ei meeldi. Lõdvestu ja naudi!

Lugeja: Tere M-L. Olen Robert Pattinsoni parandamatult armunud. Vaatan Twilight filmi iga päev vähemalt kolm korda. Hullun täiesti teleka ees, kõik tundub mõttetu, olen elu aeg just midagi sellist oodanud. Mida peaks tegema. Olen uurinud, et ta on vaba. Ma tõesti tahan teda, ta on minu elu armastus.
Mari-Leen: Eeldan, et oled noor ja kõik noored on sedasi mõnda staari armunud ja arvavad, et tegemist on eluarmastusega. Mina isiklikult ei ole kunagi kedagi sedasi fännanud ja seina kellegi piltidega tapetseerinud ei ole, aga ega muud polegi soovitada, et läheb üle. Sa ei usu seda praegu, aga tegelikult läheb!

Lugeja: Minu elu unistus on saada kuulsaks, välimus on mul keskmine. Kust peaksin ja kuidas alustama?
Mari-Leen: Mida sa teha oskad? Laulda? Kandideeri sügisel „Eesti otsib superstaari“. Keskmise välimusega võib vabalt kandideerida ka „Unistuste printsessi“. Siis on meil veel „Talendijaht“ ja vabakasutusega YouTube. Lähitulevikust on meeles blogijad, kes 60 päevaga kuulsaks tahtsid saada – tegid videoid, laadisid need YouTube ja saatsid selle kohta meediaväljaannetele pressiteate, nende tegemisi kajastati. Lisaks meenub eksperiment „50 päeva seksita“… Tee midagi, mida keegi pole varem teinud ja avalikusta see, tähelepanu garanteeritud.

Lugeja: Ma olen nii kole ja ma ei tea mida teha, nagu täielik pesukas :S see nii häirib mind, mida teha?
Mari-Leen: Kui pesukas tähendab, et oled väikeserinnaline, siis poodides on müügil kõikvõimalike polstriga rinnahoidjaid, mida kindlasti osta saad. Kui pesukas on mingi väljend, millele ma pihta ei saanud, esita oma küsimus uuesti, täpsustades, miks sa arvad, et sa kole oled. Lisaks üks nipp: iga kord kui peeglisse vaatad, ütle: Ma meeldin endale! Usu mind, ühel päeval vaatadki peeglisse – vau, ma olen nii ilus.

Lugeja: Olen kahe täiskasvanud lapse ema (52). Meest enam ei ole (hukkus). Olen olnud üksi juba ligi 5-aastat. Kas peaksin uut meest otsima või elada nii edasi nagu praegu. Laste pärast nagu ei taha uut meest, sest nad kindlasti mõtlevad, et ma siis olen nende isa unustanud, kuigi nii ei ole. Mida teised arvavad ka, kas keegi on samas situatsioonis olnud (ma mõtlen, et kas kellegi lugeja ema-või isa on uue mehe-naise võtnud.. ja kuidas see mõjunud on?)
Mari-Leen: Vanuse järgi arvestades on su lapsed juba suured, miks sa nendega ei räägi, mida tunned. Ja ega sa meest meeleheitlikult otsida ikka ei saa, kui tuleb, siis tuleb. Ära hoia oma tundeid enda sees, räägi oma lastega, ära karda, et sind hukka mõistetakse. Sa oled naine, kes ei taha üksi vananeda.

Lugeja: Olen 5 aastat abielus aga viimane aasta olen pidanud ka armukest. Mees on hakanud vist sellest aru saama. Armastan meest väga ja ei taha temaga lahku minna. Meil on plaanis ka laps(ed) saada aga armuke seksib jube hästi ja meelitab ja tegeleb minuga. Ma ei armasta teda aga temaga on nii hea, pärast on hea tuju jne.. Mida teha… Mängida kaksikmängu edasi? Olla ettevaatlikum? …?
Mari-Leen: Soovitan sul oma meest tundma õppida. Olen kindel, et kui koos vaeva näete, võib tema olla sama hea voodis, kui armuke. Õpeta talle trikke, mis sind enim erutavad. Lase tal teha neid asju, mida armuke… Ilmselt on teie sekselu kesine, sellepärast ka armuke… Kui armastad oma meest ja plaanite lapsi, siis oleks küll viimane aeg armukesele ust näidata!

Lugeja: Tahaksin beebipille kasutama hakata aga ei julge. Väga paljud on rääkinud et need teevad paksuks. On keegi kuulnud, et see nii on? Või kogenud omal nahal? Mis siis teha – kasutada neid või ei?
Mari-Leen: Beebipillid määrab sulle arst. Neid on kümneid erinevaid ja tema soovitab sulle kindlasti seda, mis sulle sobib. Mina enda kogemusest võin öelda, et pillid tekitasid lühikese ajaga mitu head lisakoli, mida maha saada pole õnnestunudki. Ise kasutan plaastreid, need on palju hõlpsamini kasutatavad ja pannes neid alakõhu piirkonda, ei paista need ka välja. Uuri oma arstilt.
 
Lugeja: Mul on tunne, et minu naise vanemad hoolivad naise õe lastest rohkem. Kui lastelaste hoidmiseks läheb, siis naise õe lapsed võivad veeta nende juures kasvõi terve suve aga meie peame alati ette teatama ning paluma. Mida teha? On see normaalne? Kas selline lastel vahet tegemine on õige?
Mari-Leen: Oletan, et naise õde sai lapsed enne, kui teie. Esimesed lapselapsed on alati need pesamunad ja silmarõõmud, sellest võib-olla ka näiv vahet tegemine. Loomulikult ei ole õige eelistada üht lapselast teisele, kuid ometi seda tehakse. Ravimit siin ilmselt ei ole. Proovige koos vanavanematega midagi ette võtta, et teil kõigil oleks koos lõbus, võib-olla siis muutub ka nende arvamus.

Lugeja: Ha-ha päris naljakas oli lugeda. Ma tahaks teada, kellega Mari-Leen abielus oli?
Mari-Leen: Tere uudishimulik, iseenesest ei ole see sinu asi, kellega ma abielus olin, aga heakene küll, kuna olen sellest juba varem rääkinud, siis… Olin abielus kolm ja pool aastat (koos olime pea viis aastat) endast neli aastat vanema mehega. Elasime suhte/abielu algul
Saksamaal Hamburgis. 2007 aasta kevadel kolisin mina Tallinna tagasi, tema tuli järgi, kuigi ütlesin talle, et pole mõtet, minu jaoks on see suhe läbi. Ta tuli ning me vegeteerisime veel poolteist aastat koos, kuni lõpuks jõudsime lahutuseni.

Mari-Leenile saab taas küsimusi esitada 31. juulini! Küsimus lisa siia kommentaaridesse :)