OHMYGOSSIP – Paljudel on koolivaheajad juba hakanud ning suvine puhkus ukse ees. Plaanisid minna randa või teha aiatöid aga ilm näe segab. Mida kasulikku, arendavat või põnevat teha vihmaste ilmadega? Ära muretse! Helena-Reet Ennet toob NordenBladet.ee lehel välja 17 huvitavat vihmase ilma tegevust, mis toovad päeva rõõmu!

1. LOE – Oled terve talve mõelnud, et tahaks lõpetada oma lemmikraamatuid või alustada uue raamatuhunniku läbi töötamist. Just nüüd on aeg minna raamatukokku ning tuhnida raamatutes, mis sind köidavad või võtta tass sooja piparmündideed, pugeda kodus diivanisügavusse ning nautida juba olemasolevat raamatut. Lugemine vabastab igapäevastressist ning arendab! Minule näiteks meeldib koguda ravimtaimeraamatuid, ostan neid nii veebist kui vanavarapoodidest kokku. Vihmastel ilmadel on neid põnev uurida – õppida, et siis päikeselistel ilmadel oleks jälle hea neid teadmisi rakendada. Ravimtaimede kogumisest, korjamisest, kuivatamisest ja kasutamisest olen teinud mitmeid artikleid. Vaata siit.


Õpi tundma Põhjamaiseid väetaimi, et enda väge suurendada ning tervist tugevdada. Loodus ravib, aitab ja teeb õnnelikuks! Foto: Helena-Reet Ennet (Instagram)

2. KORRASTA KODU – Sorteeri oma riidekappi, sahtleid ja riiuleid — korras kodu teeb korda ka mõtlemise. Kellel asjad sorteeritud ja korras ning hea ülevaade oma asjadest, sellel sujuvad ka teised plaanid paremini. Hoia korda!  Häid garderoobi sorteerimise ja kodukorrastusnippe leiad siit.

3. MEENUTA JA MÄLETA – Miks mitte võtta hetk, ning sukelduda fotoalbumitesse. Meenuta ja mäleta olnud aegu, lähedasi ja reise. Korrasta vanu fotosid. Võib-olla leiad, et just nüüd on õige hetk sorteerida ära ka varem “kõrvale tõstetud” pildid arvutis ning fotokastis.

4. TEE ÜMBERKORRALDUSI KODUS – Sisusta,  remondi või võta ette mõni vahva DIY projekt! Paranda ära katkine ukselink, värvi üle mõni luitunud mööbliese, õmble elutuppa uued kardinad, tõsta mööblit ümber. Muudatused kodus on hea vaheldus igapäevarutiini murda. Juba laua teistpidi pööramine või laudlinavahetus toob mõnusa tunde ja uue ilme! Põnevaid DIY projektide ideid leiate siit ja siit.

5. NAUDI KODUKINO VÕI SÕIDA KINNO -Vaata filme! Tee endale mõned maitsvad snäkid, haara klaas veini ja istu vaatama mõnd head filmi. Unustad väljas ladistava vihma täielikult.

6. KOKKA – Proovi mõnd põnevat retsepti. Kui see hästi õnnestub, kutsu õhtuks külaline ja nautiga rooga koos. Miks mitte valmistada toit mis parandab jumet (vt. siit) või lisada menüüsse toiduaineid, mis parandavad mälu (vt. siit). Või tee karaskit! Retsepti leiate siit.


Isetehtud karask maitseb hästi ning toob tuppa mõnusad toidulõhnad. Mõnus kodutunne kümnekordistub! (Autor ja foto: Helena-Reet Ennet)

 

7. MAALI, VOOLI, JOONISTA JA VÄRVI – Tee kunsti! Millal sa viimati mosaiike tegid, värviraamatut värvisid või vesivärvide järele haarasid? Pühi koolis õpitud oskustelt tolm pealt ja asu looma. Või miks mitte maalida akrüülvärvide või õlivärvidega koju päris enda maal. Kunst ja ilu on vaataja silmades ning enda tehtud asjad toovad kodusoojust ning annavad meile hea enesetunde. Proovi kindlasti!


Maal “Roostsi iseseisvuspäev”, akrüül 40x30cm (Autor: Helena-Reet Ennet, Foto: ElishevaShoshana.com)

8. ÕMBLE, KOO, TIKI VÕI PARANDA RIIDEID – Õmble olemasolevatest riidetükkidest mõni uus vahva pajalapp, suveseelikuke või õmble juba tükk aega eest olnud nööp tagasi kuuele. Või kui armastad hoopis kudumist, heegeldamist või tikkimist, too välja oma lõngarullid ning lase varrastel klõbiseda. Palju inspiratsiooni, ideid ja näpunäiteid nii õmblemiseks, tikkimiseks, kudumiseks kui muuks kunstiks, leiate Elisheva & Shoshana blogist siit.


Kootud sall ja kampsun (Autor. Helena-Reet Ennet, Foto: ElishevaShoshana.com)

9. KOGU VEEBIST INSPIRATSIOONI – Surfa internetis. Külasta foorumeid, blogisid, veebipõhiseid ajakirju, vaata Youtube’i videosid, loe uudiseid, suhtle sõpradega. Kas teadsid, et NordenBladet´it saab lugeda nüüd juba neljas keeles (vt. siit) ning NordenBladeti alla kuuluvaid OHMYGOSSIP lehti suisa kuues keeles!

10. VÕTA ETTE KODUNE SPA – Mine üleni sooja vanni, või tee lihtsalt mõnusat jalavanni. Võta aega endaga tegelemiseks – milleks ometi kõik need mõnusad maskid, vannisoolad, käsitööseebid, juuksehooldustooted ja koorijad muidu loodud on? Võta näiteks ette juustehellitusprotseduur. 10 nõuannet, kuidas juuksed pikaks ja paksuks saada ning eemaldada peanahale ladestunud kaltsiumisoolad leiad siit.


Hellista ennast Elisheva & Shoshana käsitsi valmistatud 100% looduslike aroomiteraapiliste vannisooladega!

 

11. MINE RESTORANI – Miks mitte kulutada natuke ning avastada mõni tore restoran, kus varem veel käinud pole.


Ivanka Shsohana ja Estella Elisheva Soomes Levis Kekäle Bar & Grill restoranis (Foto: Helena-Reet Ennet)

12. PLANEERI VÄIKEST VÄLJASÕITU – Planeeri puhkusreisi või väikest väljasõitu. Mõtle läbi ja planeeri ette nädalalõpureis ülejärgmiseks nädalaks või otsi soodusreise ning vahvaid sihtkohti väljaspool Eestit. Võta näiteks ideid minu lastega “Ümber Soome reisist” siit, või nädalalõpu väljasõitudest Lõuna-Eestisse siit.


Estella Elisheva ja Ivanka Shoshana ümber Soome reisil (Oktoober/November 2018), Foto: Helena-Reet Ennet

Ivanka Shoshana ja Estella Elisheva Muumimaal Soomes (Juuni 2016), Foto: Helena-Reet Ennet

13. MÄNGI – Kes ütles, et täiskasvanud ei või mängida. Mängi, sest see on vahva. Lisaks laua- ja kaardimängudele võid välja mõelda oma mängu. Näiteks kasvõi unistamise mängu – unista ja kujuta ette, mida sa tahaksid, ning vii ennast rolli. Leiad endas uusi tahke, mille olemasolust sa võib-olla isegi teadlik polnud. Või mängi koos lastga ilusalonig, reisi ümber maailma, monopoli, aliast jne. Seltskonnamängude ideid täiskasvanutele leiate siit.

14. KIRJUTA – Kui sulle meeldib kirjutada ning sulg jookseb, siis kirjuta! Jaga oma mõtteid ja arvamuslugu ka teistega. NordenBladet.ee võtab vastu huvitavaid kaastöid ning arvamuslugisid, millest osad tõlgime ka inglise, soome ja rootsi keelde. Rothekm infot leiate siit.

15. PÜHENDA AEGA KALLIMALE – Lapsed sõitsid juba vanavanemate juurde ning  aiatöid segab vihm. Millal siis veel kui mitte nüüd nautida intiimsemaid hetki omavahel.

16. PUHKA – Tee üks mõnus, kosutav uinak. Kogu aeg ei tule midagi teha, vahepeal võid häbi tundmata puhata ka. Vihmahelide saatel uinumine on uskumatult mõnus.

17. NAUTIGE VIHMA – Pane jalga põlvedeni kummikud, võta üks suur vihmavari ja mine jalutama. Vihmase ilmaga on õhk eriliselt värske ja puhas. Ära lase oma tuju ilmal mõjutada. Näe pigem kõiges positiivset!


Vihmane loodus on kaunis! Foto: Pexels

Avafoto: Pexels