OHMYGOSSIP — Kuigi vananemine pole midagi sellist, mille vastu peaks võitlust pidama, on siiski hea teada, millal oleks hea aeg enda meigikotti lisada nö anti-age-tooteid, kirjutab Women´s Health.

Vananemisvastaste toodete eesmärk on aeglustada ihu vananemist ja juba tekkinud kriipsukesi siluda ning nahka kaitsta. Väga vähesed teavad, et see, kuidas sa kolmekümnesena oma naha eest hoolitsed, mõjutab sinu naha väljanägemist elu lõpuni.

Kolmekümnendates on hea alustada regulaarsete naharutiinidega ja kaitsta ihu päikesepõletuse eest. Nimelt väheneb kolmekümnendates naha kollageeni moodustumine, samuti kogus ning naha elastsust on raske tagasi tekitada. Seetõttu ongi vananemisvastased tooted heaks valikuks juba kolmekümnesena, kuna sisaldavad retinooli. Vähemalt öökreemid võiks retinooli sisaldada. Pea meeles nahka regulaarselt koorida ja vali sellised koorijad, mis sisaldavad glükoolhapet, sest need kirgastavad nahka kõige paremini.

Nelja- ja viiekümnesena on kõige olulisem naha niisutus. Pea meeles, et pelgalt kosmeetikaga ei saa nahka särama, vaid olulist rolli mängib ka häid rasvu sisaldav toiduvalik. Liigne stress, vähene veetarbimine ja vähene uni mõjutavad naha seisukorda. Naha enneaegne vananemine on inimese endi kätes.

Avafoto: Pexels/Linda Prebreza

Loe lisaks:
TOITUGE nagu ihuspetsialist ning teie nahk tänab teid!

Kaitse nahka looduslikult: SPF-päikesekaitset sisaldavad paljude taimede õlid

Mis on kuivharjamine ja kas see tõesti aitab tselluliidist vabaneda? + VIDEO