OHMYGOSSIP — Uuringud väidavad, et umbes kolmandik USA naistest on enne vahekorda kasutanud kanepit ja nende isiklikud kogemused kinnitavad, et seksuaalsed soovid suurenevad märgatavalt ning orgasm on tunduvalt parem, kirjutab The Independent.

Avaldatud uuringus selgus, et need naised, kes kasutasid enne seksuaalset vahekorda marihuaanat, kogesid kaks korda paremat orgasmi, kui need naised, kes ei kasutanud mingeid aineid.

Teadlased panid tähele, et marihuaana kasutamine on USA täiskasvanute seas kasvanud, sest riik võtab üha enam vastu seaduseid, mis legaliseerivad seda nii meditsiinilisel kui ka meelelahutuslikul eesmärgil.

Uuringus osales 373 naissoost patsienti, kes viibisid sünnitus- ja günekoloogia praktika akadeemilises meditsiinikeskuses Missouris. Kokkuvõttes teatasid 127 naist (34%), et kasutasid marihuaanat enne seksuaalset tegevust.

Uurijad ütlevad, et vastavaid uuringuid pole piisavalt teostatud, et teada saada, milliseid mõjusid marihuaana seksuaalsele tervisele avaldab. Vaatamata sellele ollakse veendunud, et peaajus paiknevad kannabinoidide retseptorid on seotud seksuaalsusega.

Marihuaanat on USA-s juba ammu seostatud noorte seksuaalsuse suurenemisega – samal moel nagu alkohol ja teised narkootilised ained. Hiljuti on marihuaanat peetud põhjuseks, miks noored harrastavad kaitsmata vahekordi ja haigestuvad suguhaigustesse.

Uuringu kohaselt polnud 197 naist (52%) iial kanepit proovinud. Ülejäänud 49 naist (13%) olid kanepit küll kasutanud, aga mitte enne seksi.

Kuna uuringus osales nii vähe naisi, siis päris täpselt pole selle põhjal võimalik lõplikult otsustada, kas kanep avaldab seksuaalsusele otsest mõju.

____________________________
Kanep, ka marihuaana (hispaania keeles marijuana), on kanepi perekonda kuuluva taime kuivatatud osadest valmistatud narkootilise toimega droog.

Kanepit tarvitatakse suitsetades, aurustades või süües (lisades koogi- või jogurtiretseptidele kanepivõid).

Tänapäeval on paljudes riikides kanepitaime kasvatamine narkootilise aine tarvitamise eesmärgil ning kanepisaaduste edastamine, müümine ja tarvitamine keelatud, kuid mitmel pool on lubatud meditsiiniline kasutus.
Kanepit võib tarvitada suitsetades, aurustades või süües.

Suitsetamise eesmärgil on kanepit kasvatatud sajandeid, vanimad kanepisuitsetamise traditsioonid on Indias, Afganistanis, Marokos, Egiptuses. Vesipiibus kasutatakse vett suitsu jahutamiseks ja filtreerimiseks.

Alternatiivina kasutatakse aurustit. Aurusti kuumutab kanepi ettemääratud temperatuurile, mis on vajalik psühhoaktiivsete toimeainete eraldumiseks. Aurustit kasutades ei eraldu kahjulikke põlemissaadusi.

Tarvitajatel võib esineda järgmisi sümptomeid:

emotsionaalsus
kerge eufooria
söögiisu tõus
unisus/väsimus või aktiivsus (näiteks koristamine)
lühimälu ajutine halvenemine
stressilangus
valu või viha leevendus
kõrgenenud sensuaalsus
vähenenud iiveldus
ajataju muutus
kuiv suu
paranoia
muusika, kunsti ja huumori kõrgem hinnang
vererõhu tõus
silmasisese rõhu langus (silmad muutuvad punaseks)
motoorsete võimete ja keskendumisvõime mõningane halvenemine
loov, filosoofiline ja sügav mõtlemine (süvenenud mõtlemine)

Paljudes riikides on tänapäeval kanepi viljelemine ning tema saaduste edastamine, müümine ja tarvitamine keelatud, kuid mitmel pool on lubatud meditsiiniline kasutus, kuna kanepis sisalduvad bioaktiivsed ained võivad osadel inimestel kanepisõltuvuse esile kutsuda. Kanepist jääb sõltuvusse ca 9%.

Mitmes teadusuuringus on leitud, et ligi 2%-l inimestest, kes suitsetavad kanepit järjepidevalt, võib sõltuvus välja kujuneda kahe aastaga.

Paljudes riikides, sh Eestis, on narkootiliste ja psühhotroopsete ainete käitlemine reguleeritud seadusega. Riigikogus vastuvõetud Narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete seaduse § 3 lg 1 sätestab: “Narkootiliste ja psühhotroopsete ainete käitlemine on keelatud, välja arvatud meditsiinilisel või teaduslikul eesmärgil, narkootiliste ja psühhotroopsete ainetega seotud kuritegude ennetamiseks, avastamiseks ning tõkestamiseks või käesolevas seaduses ettenähtud õppeotstarbel kasutamise eesmärgil.” § 3 lg 2 sätestab: “… kanepi kasvatamine narkootilise aine valmistamise eesmärgil on keelatud.”

Allikas: Vikipeedia

Avafoto: Pexels/fabioretratos

Loe lisaks:
13 nõuannet meeste poolt naistele, et voodielu kirkam oleks

10 seksiga seotud valearusaama, mida noored tõepähe võtavad

20 SALADUST, mida vaid parimad sõbrad omavahel jagavad

Zayn Malik: Marihuaana suitsetamine aitab loomingulises protsessis