OHMYGOSSIP — Kirjanik Matt Haig on inimene, kes kipub üsna kergesti kõige üle muretsema ja stressama. Seetõttu ongi just tema õige inimene, kes annab tõsiseltvõetavat nõu, miks vananemist ei peaks üldse pelgama, kirjutab Iltalehti.

1. Mõttetult tekkinud hirm
Vananemist ei pea üldse kartma, kuna seda ei saa vältida, kui soovid kaua elada. Vanus kasvab isegi siis, kui üritad kõike oma tervise hüvanguks teha. Tervislik eluviis mõjutab muidugi seda, milline vanaduspõlv sind ees ootab.

2. Vanana ei muretseta vanuse pärast
Kõrgemas vanuses muutub vananemise hirm tunduvalt vähemaks või kaob sootuks. Kui kavatsed oma vananemisesse suhtuda optimistlikult, siis see annabki sulle hea põhjuse vanust mitte karta.

3. Karjääri edenemine ootab iga ukse taga
Kui arvad, et vananemisega käib käsikäes ainult üks haiguste ja terviserikete jada, siis eksid. Sa ei saa noorena kunagi ette teada, milline vanemana oled. Näiteks maalija Henri Matisse maalis oma elu parimad teosed, kui oli üle 80-aastane.

4. Tulevik on kui mõistatus
Praegusel hetkel on meil olemas ainult olevik. Me elame siin ja praegu. Sa oled iseendana ainulaadne. Keskendu sellele!

5. Kui tunned hirmu, jääd paljust ilma
Elage täiel rinnal ja ärge kahetsege midagi. Tihtilugu on hirm see, mis jätab teid paljudest huvitavatest kogemustest ilma. Surivoodil olevate vanurite käest on küsitud, mida nad oma elus kkõige rohkem kahetsevad? Nad nimetavad kahetsusväärseks seda, et tundsid hirmu. Paljud vanurid kahetsevad seda, et elasid pideva muretsemise küüsis. Hirm oli nende elu ohjad enda kontrolli alla võtnud.

6. Aktsepteeri
Ära näe vaeva vananemise hirmu vastu võitlemisel, vaid võta see tunne vastu sellisena nagu on. “Oota innuga seda, kui saad olla väärikas vanuses. Võta vastu sulava küünla mitmetasandiline elegants. Ole tuhandete teede kaart. Ole päikeseloojangu laskuv oranž, mis on palju silmatorkavam, kui päikesetõusu põsepuna. Ole sina ise, julge olla enda olemusele lojaalne,” kirjutab Haig oma raamatus.

Avafoto: Pexels/Rawpixel.com

Loe lisaks:
100-aastane Tao Porchon-Lync tegeleb jätkuvalt jooga ja tantsimisega + vaata VIDEOst!

5 MEESKUULSUST, kes on abielludes võtnud endale naise perekonnanime

82 aastat abielus olnud paar paljastab, kuidas armastus igavesti kestab + VIDEO!