OHMYGOSSIP — Väga keeruline on tegeleda selliste tunnetega nagu stress ja ärevus, ent ometi peavad paljud nendega toime tulema. Piisav sportimine ja uni aitavad stressi leevendada, aga ei tasu ka toidu mõju alahinnata, kirjutab Good Housekeeping.

Siin on mõned võimsad toiduained, mille puhul on tõestatud, et need aitavad toime tulle stressi ja ärevusega.

Kääritatud toit
Hapendatud toit on kõhusõbralik vaheldus. Näiteks hapendatud kapsas või kimchi sisaldavad tervislikke baktereid, mis aitavad sootle tasakaalu säilitada. Soolte heaolu on seotud ka meeleseisundiga.

Kiivi
Osades uuringutes on tõestatud, et C- ja E-vitamiinide kombinatsioon ühendatud foolhappega, aitavad meeleseisundile palju kaasa. Lisaks aitab see kombinatsioon kaasa serotoniini ehk õnnehormooni tootmisele.

Avokaado
Serotoniini tootmisele aitab kaasa ka avokaado söömine. Avokaado sisaldab rohkelt B6-vitamiine ja magneesiumi ning muidugi ka kasulikke rasvhappeid. See kooslus aitab säilitada soolte head seisu.

Maitsestamata kreeka jogurt
Maitsestamata kreeka jogurt sisaldab mineraale, mis aitavad tasakaalustada meeli, aga lisaks sisaldab jogurt ka probiootikume. Probiootikumid tasakaalustavad seedesüsteemi ja mõjutavad seega kogu keha heaolu.

Kõrvitsaseemned
Kõrvitsaseemned on õhed korralikud vitamiinipommid. Vitamiinide puudus võib põhjustada madalat meeleseisundit. Neid seemndeid on väga lihtne enda menüüsse lisada – lisa neid salatisse või rösti smuuti sisse. Kõrvitsaseemned sisaldavad muuhulgas magneesiumi ja kaaliumit.

Avafoto: Pexels/Trang Doan

Loe lisaks:
12 minutiga stressist ja ärevusest vabaks

5 MÄRKI sellest, et STRESS on hakanud nahale mõjuma + kuidas end aidata!

Kristiina Kalberg: Kuidas stressi ja unetust vähendada