OHMYGOSSIP — See suurepärane idee minimeerib igasuguseste tarbetute kinkide kogunemist ja säästab külaliste raha, sest aasta jooksul kutsutakse perekonnaliimeid ju mitmetele sünnipäevadele, kirjutab Scary Mommy.

Ameerikas on aina enam populaarsust kogumas 5 dollari sünnipäevapeod. Peo idee on väga lihtne. Kingi asemel toob iga külaline endaga kaasa 5 dollarit (meil näiteks 5 eurot) ja kogutud summa eest saab osta ühe suure ja kallima kingituse, mida sünnipäevalaps ihaldab. Raha võib tuua kas otse sulas või maksta ülekandega.

Paljude meeles on see idee väga hea, sest sageli koguneb koju palju uusi mänguasju ja lisaks sellele on täiesti võimalik, et laps saab kingituseks midagi sellist, mis kodus juba olemas. Osade vanemate meeles on see hea idee, kuna laps õpib seeläbi kannatlikkust ja peo tipphetk pole kingituste avamine. Lisaks võib laps parimal juhul ka raha väärtust paremini mõista.

Seda viie dollari sünnipäevapidu soovitatakse ka seetõttu, et aastas säästetakse väga suur summa, kui pidustusi on mitu. Idee andnud naine kirjutab, et tema kolmel lapsel on mitu sünnipäevapidu läbi käia, kuhu ostetakse igal korral umbes 20 dollari suurune kingitus. Kui kõik kolm last käivad aasta jooksul mitmel sünnipäevapeol, räägime juba suurematest summadest.

Paljud vanemad on hakanud soosima ka selliseid pidusid, kus kingituse asemel kogutakse raha mõne heategevuse jaoks. Sellisel juhul on sünnipäevalapse vanemad ostnud võsukesele ise mõne meelepärase kingituse.

Miks mitte siis ka meil – siis Eestis- hakata küsima sünnipäevakülalistelt 5 eurot!

Avafoto: Pexels/Pixabay.

Loe lisaks:
SÜNNIPÄEVAMAAGIA: SEDA EI MAKSA oma sünnipäeval teha