OHMYGOSSIP — Paljud inimesed on sunnitud töö juures naeratama isegi siis, kui neil puudub selleks soov. Selline naeratus on sunnitud olek ja selles puudub igasugune siirus. Värske uuringu kohaselt selgub, et töö juures võltsnaeratuse manamine suurendab üleüldist alkoholi joomist, kirjutab Elle Australia.

Pennsylvania ülikoolis tehti uuring, kus osales 1592 klienditeeninduse alal töötavat inimest. Rahva hulka kuulus nii restoranitöötajaid, õpetajaid, kui haiglatöötajaid. Uuring näitas, et võltsnaeratusel ja alkoholi kasutamisel on tugev seos.

Psühholoogia professor Alicia Grandey ütleb, et tunnete teesklemine ja emotsioonide allasurumine on alkoholi joomisega ühenduses, sest uuringus osalejad kogesid tööstressi ja negatiivseid tundeid. Uuringus osalenud inimeste enesedistsipliin kulus teiste inimeste jaoks, mistõttu ei jagunud enam jaksu, et enda alkoholi tarbimist piirata.

Grandey märgib, et naeratus töö osana kõlab positiivsena, aga tegelikult võib olla tõeliselt kurnav. “Neis töökohtades on positiivsete tunnete näitamine ja negatiivsete tunnete peitmine otseselt seotud rahaga. Raha annab motivatsiooni alla suruda loomulikud tunded- igapäevaselt on see kurnav,” ütleb Grandey.

Avafoto: Pexels/rawpixel.com

Loe lisaks:
Lähed tööintervjuule? 5 NIPPI, mida rõivaste valikul silmas pidada

UURING: Sellised mehed on kodutöödes rohkem abiks

Tööstress põhjustab haigusi ja toob ettevõttele kahju