OHMYGOSSIP — Paarikümnesena toiminud suhtlemisvõtted ja omavaheline dünaamika ei toimi ühesugusena 25 aastat jutti. Seetõttu öeldakse, et õnnelike paaride suhe küsib aastatepikkust küpsemist, vahendab Huffington Post.

Pikaajalises suhtes märkab, kui vähe suhte alguses üldse suhetest teati. Selleks, et suhe küpseks, soovitakse aastate jooksul koos kogeda, õppida ja areneda.

Siin on 6 oskust, mida üks õnnelik suhe tugevana püsimiseks vajab:

1. Nad julgustavad üksteist omale head elu üles ehitama
Suhte alguses veedavad paarid palju aega kahekesti ja jätavad oma indiviidi tagataustale. Aastate jooksul märgatakse, et pole vaja olla koguaeg koos nagu sukk ja saabas. Vastupidi – nad peavad sõltumatust oluliseks ja leiavad enda isikliku elu ning suhte vahel tasakaalu. Nad võimaldavad üksteisel areneda indiviidina, tegeleda oma hobidega ja kohtuda sõpradega.

2. Neist on saanud paremad suhtlejad
Tugev suhtlusoskus on õnneliku ja terve suhte alus. See tähendab oskust väljendada oma vajadusi, püüdlusi ja soove. Samuti õpetab see olema parem kuulaja. Terves suhtes haarab paar kohe konfliktil härjast ning ei lase sel paisuda suuremaks. “Küpsed paarid teavad, kuidas partnerile läheneda ja rääkida kõigest, millest meeldib rääkida. Kaaslane ei pea kartma, et keegi teda haavab,” julgustab psühhoterapeut Patrick Schultz.

3. Nad leiavad uusi viie, kuidas suhtesse põnevust luua
Õnnelikud paarid ei keskendu ainult argielu rutiinile, tööülesannetele, lastele ja kodule. Nad otsivad uusi viise, kuidas suhtes sädet hoida.

4. Nad õpivad teineteist sügaval tasandil tundma
Õnnelikud paarid on teineteise suhtes terve elu uudishimulikud ja püüavad avastada üksteises erinevaid tahke. Pole oluline, kui hästi teist tunned või arvad tundvat – ta võib alati üllatada.

5. Nad aktsepteerivad teineteise muutuvaid vajadusi ja annavad üksteisele ruumi kasvamiseks
Partneri muutumine võib tunduda hirmutavana, aga õnnelikud paarid tunnustavad teineteist selle eest. Paarid, kes on erinevate väärtuste hindamisel paindlikumad, on õnnelikumad, kui need, kes ei loo kompromisse.

6. Õnnelikud paarid ei süüdista teineteist oma probleemides
Õnnelikus paarisuhtes aktsepteeritakse üksteist sellisena nagu ollakse. Teise toetamine ja ühiste otsuste tegemine on tugevus. Teise inimese muutmine pole võimalik. Kõigis on ebapiisavusi ja paremat võibki jääda igavesti otsima.

Avafoto: Pexels/Hamann La

Loe lisaks:
UURING: Kas suhtumine “oleme teineteisele loodud” rikastab või hävitab suhet?

8 nippi, kuidas muuta suhe rauhuldustpakkuvamaks

14 märki, et oled heas suhtes! TESTI OMA SUHET!