OHMYGOSSIP — Soomlanna Kati Niemi lahutas 21 aastat kestnud abielust 3 aastat tagasi. Ühist kodu aga paar maha ei müünud, vahendab Iltalehti.

Kuigi paari suhe lõppes kolm aastat tagasi, omavad nad jätkuvalt ühist maja ja suvilat. Kati Niemi ja tema ekskallim ei pannud ühist kodu müüki, kui lahutada otsustati. Selle asemel otsisid nad endale väikese üürikorteri. Endine mees elab ühises kodus koos kolme lapsega esmaspäeviti, teisipäeviti ja üle ühe nädalavahetuse. Kati kolmapäeviti, neljapäeviti ja samuti üle ühe nädalavahetuse. Kati ja ta endine mees mees otsustasid peale lahutamist, et elu peaks laste jaoks võimalikult sarnaselt edasi minema. Nad lugesid raamatust, et lastele on parim, kui nad ei ole oma vanematest liiga kaua lahus. Kati ei näe eksmeest teinekord nädalaid, sest üleminekupäeval lahkub üks vanematest hommikul tööle ja teine saabub õhtul peale tööd laste juurde.

Naine ütleb, et see on hea, kui iga nädal on mõni vaba õhtu, kui saab tegeleda enda asjadega ning kodu vahetamine ei tundu üldse keeruline. “Alguses, et asi toimima saada, jäi ära asjade edasi-tagasi vedamine. Ise kodu vahetamine on tunduvalt lihtsam, kui sõidutada lapsi ühest kodust teise koos nende asjadega,” ütleb Niemi.

Niemi ja tema ekskallim magavad samas voodis, kui on ühe või teise vahetus lapsega olla. Nad on peale lahkuminekut maja remontinud ja eemaldanud kõik pulmafotod ja teised mälestusesemed. Esiplaanis on laste fotod. Niemi ütleb, et rahalises mõttes ei ole selline eluviis sugugi kallis. “Kui näiteks meil mõlemal oleks enda maja ja peaksime selle eest ise maksma, oleks see kulukam. Praegu maksame kulud pooleks ja jääb kenasti üle ka korteri jaoks. Ruutmeetreid pole ühele inimesele palju vaja ja ühe- või kahetoalise korteri saab hea hinnaga.”

Paar otsustas lahutamiseks valida väga õige ajastuse. “Lahkuminek oli ühine otsus. Kohtusime keskkoolis ja meil oli hea suhe, aga aastate jooksul hakkasime mõtlema, kas suhe enam annab meile seda, mida soovime. Mõlemale tundus, et on aeg see suhe vabaks lasta. Armastasime ka lahutuse hetkel teineteist palju. Kokkuvõttes lihtsalt ei tundunud enam, et see on paarisuhe, mida soovime elu lõpuni hoida. Süvenesin endasse palju, käisin kursustel ja jõudsin mõtisklusteni, kas mul on õigus lahutada, kui erilist suurt põhjust polegi. Otsus polnud lihtne,” jagab Kati oma mõtteid. Naine on avastanud, et paljud peavad lahutust ebaõnnestumiseks. “Mõtlesin ka ise varem sedasi. Väga vabastav on neid asju palju kergemalt võtta,” ütleb Niemi, kes usub, et oluline on jääda endise mehega headesse suhetesse.
Kati on peale lahutust märganud, et paljud teised mehed on oma lahutuse jätnud enda jaoks töötlemata ja kiruvad endiseid naisi taga. “On lihtsalt kirjutatud nimed paberile ja jaganud rahad pooleks. Olen kuulnud kohtingutel kõiksuguseid selgitusi ja vihapurskeid. Olen neid teemasid kuulanud tõelise huviga, mispeale üks mees küsis, kas olen mingi terapeut.” Niemi on seda meelt, et enne lõplikku lahutusotsust tuleb juba enne hakata teemat enda sees lahendama. “Kui sa ei ole olukorraga leppinud ja olukorraga tegelenud, asud võitlusesse. Ekskallim on sinust erinev inimene ja pole kunagi olnud sinu oma, seda vähem peale lahutust. Sa ei saa anda talle hinnanguid ja sul tuleb teda võtta lihtsalt inimesena. Väga paljud on meie otsuse üle imestunud olnud. Tinderis on paar meest kommenteerinud, et on alles veider elukorraldus ja nii erinev, et ei saa sellest aru. Paljud arvavad, et selline elukorraldus ei saa pikemat aega toimida.” Kati Niemi ja tema eksmees on otsustanud ühist kodu jagada seni, kuni lapsed kodust välja kolivad, või vähemalt seni, kuni selline elukorraldus hästi toimib. Niemi endisel mehel on uus elukaaslane juba olemas.

Avafoto: Pexels/Pixabay

Loe lisaks:
Naine paljastab abielulahutusele järgneva: Hakkasin meest jälitama

MAAILMA KULUKAIM LAHUTUS? Naine nõuab 350 miljonit naela!