NordenBladet — „Tere tulemast külla, president Kaljulaid!” ärgitab Helsingis nukulõbumaja avanud eestlane Antti. „Saadame kutse. Tulge vaatama, kuidas tavalised tublid inimesed elavad oma elu päris maailmas. Seks ju on inimõigus.”

Eesti president Kersti Kaljulaid tunneb muret inimeste ja robotite vahelise seksi pärast, aga üle lahe Soomes suhtutakse teemasse huumoriga. Helsingis avati hiljuti lõbumaja, kus seksijanulisi inimesi teenindavad nukud. Asutuse eestikeelsed juhid lubavad järgmise nukulõbumaja avada Tallinnas, vahendab Pealinn.

Helsingi Unique Dollsi nimeline lõbuäri asub vana kaubanduskeskuse tagahoovis Kannelmäki linnaosas. Asutuse ukse avab Sergei – varem Eestis elanud mees, kel suus ka sorav eesti keel. „Uudiseid loengi põhiliselt vaid Eesti Delfist,” mainib ta ja juhatab majja sisse.

Antti ütleb, et kui Kannelmäki Unique Dolls osutub populaarseks, avatakse järgmine samalaadne asutus kindlasti Tallinnas. Tund nukuseksi maksab sada eurot. Sergei ja Antti möönavad, et paljude arvates on see liiga kallis hind. „Aga mis teha? Meie äri on aus ja sada prossa seaduslik. Maksame kõik maksud. Käibemaks on Soomes 24 protsenti, lisaks peame tasuma muusika mängimise ja videote näitamise pealt,” selgitavad mehed. „Odavad pole ka kondoomid, libestid ja paberid, mida pakume oma klientidele tasuta. Nii et sajast eurost omanikele just palju kätte ei jää.”

Antti sõnul ei ole nukulõbumaja omanikele peamine sissetulekuallikas, pigem hobi. Omanikud tegelevad ehitusäriga ja neil läheb selles valdkonnas piisavalt hästi, et lubada endale üks lõbus hobi. Pärast tunnist ajaveetmist nukuga on kliendil võimalus käia duši all ja lõõgastuda maitsekalt sisustatud diivanilounge’is. Siis astub ta heatujulisena uksest välja, tagasi tavaellu.
Unique Dolls on keelatud alla 18-aastastele ja sisse ei lasta ka purjus inimesi. Lõbumaja ruumides ei pakuta ega müüda alkoholi. Argipäevadel avatakse uks juba kell 12 ja nädalavahetustel kell 14.

Nuku varastamine Unique Dollsist vaevalt õnnestub, sest Eestist on kohale toodud 20-aastase kogemusega ihukaitsja, kes kaitseb nukke vajadusel ka oma eluga. Koristajaid on tööle võetud koguni neli. Nende ülesandeks on hoida korras ja puhtana nii toad kui ka nukud. Aukusid on nukkudes kolm, nii et puhastamist jätkub.