OHMYGOSSIP  — Paljud on kuulnud ja osad kogevad ka omal nahal, et armastus ei küsi vanust. 30-aastane naine avaldab Cosmopolitanile, kuidas on suhtes olla 60-aastase mehega ning milliseid hinnanguid kõrvalseisjad annavad.

Suhtes olijate märgatavad vanusevahed on alati kõneainet pakkunud ja seda pigem negatiivses valguses. Kõlavad ütlused, et “ta võiks olla talle nagu tütar”, “see mees peab küll olema rikas, miks muidu noore naise sai” jne. Uudishimu on tegelikult õigustatud, sest vanusevahe mõjutab väga tugevasti seda, millisel tasemel oma elus ollakse. Osade jaoks on vanus vaid number ning armastuse puhul ei tasuks numbrit takistuseks pidada.

Oma kogemusest räägib üks naine, kes suhtleb endast 29 aastast vanema meesterahvaga. “Kas tema on sinu uus poiss-sõber? Arvasin, et ta on sinu isa. Kas ta on rikas? Kas magamistoas on teil ikka kõik okei?,” loetleb naine küsimusi, mida ta väga tihti kuulda saab. “Armastan teda. Kõik on väga hästi,” vastab naine uudishimutsejatele. Naine ütleb, et on mehega koos olnud juba 8 kuud. Paarike on otsustanud hoolimata vanusevahest ka abielluda. “Olen kolmekümnene ja pahadest poistest tüdinenud – otsustasime proovida ja selle toimima panna.”

Naine ütleb, et on tegelikult alati endast vanemate meeste intelligentsusest ja elulugudest huvitunud olnud ning varemgi 15-20 aastat vanema mehega kohtunud. Vaatamata armastusele ja imetlusele ei ole see suhe koguaeg roosiline olnud. Kõige keerulisemaks probleemiks peab naine seksi ja teiste inimeste jõllitamist ning ütlemisi. “Ja see miljoni dollari küsimus. Jah, meil on magamistoas probleeme. Nagu paljudel vanematel meestel, on ka temal erektsioonihäireid. Oleme harrastanud seksi nii vähe, et mäletan igat korda. Olen proovinud temaga seksist rääkida, aga hakkame selle üle kohe riidlema, mis muudab kõik veel hullemaks.”

Mõlemad sooviksid lapsi, aga naine ei kujuta ette, kuidas see füüsiliselt õnnestuma peaks. “Mõnikord, kui käsikäes tänaval jalutame, ajavad need õudsad pilgud mind suisa nutma. Ükskord suudlesime bussis ja üks mees hakkas kisama, et oleme rõvedad.” Naine on tõsiselt üllatunud, kuidas tema sõbrad nende suhet kommenteerivad. “Minult on küsitud, kas ma ei muretse selle pärast, et lõpuks pean mehe tagumikku pühkima hakkama? Minult on küsitud, kas ma ikka tean, et mees sureb enne mind?” Naise vanemad on mehesse suhtunud delikaatselt. “Vanemad olid justkui kummitust näinud, kui tõin mehe pühapäeval õhtusöögile. Ma ei saa neid süüdistada, sest mees on tõesti vanematega samas vanuseklassis. Nad on olnud viisakad, aga uurivad alati, kas ma ikka tean, mida teen. Nad soovivad meeleheitlikult lapselapsi ning soovivad salamisi, et muudaksin oma meelt.” Naine saab reaalsusest tegelikult väga hästi aru. “Elan suure tõenäosusega enamus oma elust ilma kallimata. Ning jah, ühel päeval saab minust tema hooldaja ja see saab raske olema. Ideaalne olukord oleks olnud selline, et armun kolmekümnendates olevasse mehesse, aga nii ei läinud. Soovin vaid, et oleksin 60-sena piisavalt tugev, et keskenduda õnnelikele mälestustele, mitte jääma leinavalusse, sest jäin temast ilma.”

Avafoto on illustreeriv (OHMYGOSSIP)
Allikas: Iltalehti

Loe lisaks:
Liina Raud avameelselt vanusevahest ja suhtest Mihkliga

17 aastat nooremasse muusikusse armunud soomlanna Sani Aartela: Ei ole vanusevahe peale mõelnud

Rainer Vakra Gossip.ee-le: Vaatamata teatud eranditele tähendab vanusevahe erinevat küpsusastet