OHMYGOSSIP –  Eurojackpoti 90 miljoni euro suurune võit läks Soome, kuid võitja pole endast tänaseni märku andnud.  Olukord on andnud võimaluse petistele, kes nüüd üritavad lotofirma käest võidusummat välja meelitada. Soome lotofirma Veikkaus pressiesindaja Tomi Auremaa kinnitusel on õnnekütid nad sihikule võtnud, vahendab iltasanomat.fi.

“Tegemist on ebatavalise olukorraga. Lotovõitjad on alati endast harilikult pärast võitu teatanud vähemalt kolme nädala jooksul, kuid praegusel juhul pole võitja meiega kontakteerunud,” sõnas lotofirma esindaja.

Auremaa sõnul on lotovõidumüsteerium pannud kurikaelad liikvele ning nendega on võtnud kontakti mitmed inimesed, kes on väitnud, et just nemad võitsid suure rahasumma. Meile helistanud on käinud välja mitmeid teooriaid, miks nad endast varem teada ei andnud. Lisaks üritasid need inimesed meie käest supervõidu toonud lotopileti ja võidu kohta lisainfot saada, kuid me ei jaga konfidentsiaalset infot,” lausus esindaja.

Auremaa teatel osteti 90 miljonit eurot toonud pilet veebruaris Edela-Soome Loima Prisma ostukeskusest ja võidu lunastamise tähtaeg oli 5. märtsil. “Fakt on see, et võitja või võitjad ostsid viis lotokupongi, kuhu valisid numbrid ise, mitte ei lasknud valida arvutil. Me ei tea, kas need piletid on ühel või mitmel inimesel,” teatas esindaja.

Lotoreeglite kohaselt on võitjal aega üks aasta oma võit kätte saada. Kui võidu saanu tahab oma võitu teistega jagada, siis peab ta maksma võidult kingimaksu. Kui lotopiletid on antud enne võidu välja loosimist kingituseks ja seda saab tõestada, siis saab igaüks neist viiest, kellel on pilet, 18 miljonit eurot puhtalt kätte.