OHMYGOSSIP — “Tšau inimesed! Oli rõõm ja au suhelda oma sõbra Lindaga, sai räägitud muusikast, näitlemisest ja otseloomulikult ka Playboy Mansion´ist. Linda on laiahaardeliselt töötanud meelelahutus vallas ja järgnevalt saategi lugeda intervjuud mu armsa sõbra, viiuldaja Linda Brava Lampenius´ega,” kirjutab intervjuu autor Ozzy Vikman oma OHMYGOSSIP Finland blogis.

1. Kas võiksite neile lugejatele, kes teid veel ei tunne, natuke endast rääkida?
Olen alates 8-aastasest saadik esinenud kontsertidel üle maailma, aga lehed hakkasid minust igal nädalal, vahel ka igapäevaselt kirjutama aastast 1996. Lõin tollal kaasa Pertti (Spede) Pasanen´i kolmes telesarjas ja hakkasin elektriviiuliga lisaks klassikalisele muusikale ka poppmuusikat mängima. Poppmuusikat mängides riietusin rõivastesse, mis selle stiiliga kaasas käib. Seejärel sai minust Soomes, Rootsis ja Inglismaal Björn Borg ujumisriiete modell. Aastal 1997 kolisin Ameerikasse ja lõin kaasa tuntud sarjas “Baywatch”. Meil oli umbes miljard vaatajat. Olen välja andnud 4 albumit ja paar aastat tagasi lõin kaasa mainekas ameeriklaste muusikasaates “PBS-Special”, mida näidati ühtekokku 200 telekanalil. Mängin pilli jätkuvalt klassikalistel kontsertidel ja lähen igal jõulul kontserttuurile.

2. Kuidas teist kuulsus sai? Kas selleni on olnud pikk tee või juhtus see nö üleöö?
Kuulsuseks saamine on olnud mõneti nagu suur pauk. Armastan muusikat ja olen esinenud 3-aastasest saadik. Esimesed aastad esinesin lauljana koos oma vanematega. Meedia huvitub klassikalisest muusikast kahjuks ainult siis, kui muuta enda välimus väga heaks või lisada imagosse midagi seksikat. Tänapäeval on kurb näha, kuidas väga paljud noored soovivad kuulsaks saada. Aastal 1996 esinesin Sibelius´e Akadeemia sümfooniaorkestriga Jussi gaalal. Päev pärast seda kirjutati minust tihti Soome meedias ja aasta hiljem juba kogu maailmas.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=jEIbB-FkMEs

3. Õppisite Sibeliuse Akadeemias. Kas teadsite juba noorena, et soovite tegutseda muusika erialal?
Vanemad laulsid kodus, kuna olid näitlejad ja lauljad. Olin tihti teatris kaasas ja 3-aastasena hakkasin nendega koos esinemas käima. Olin muusika mängukoolis 2-aastasest saadik. 5-aastasena hakkasin viiulit mängima ja 8-aastasena läksin esimesele tuurile USA-sse ja Kanadasse. Ma pole kunagi isegi mõelnud, et võiksin eriala vahetada.

4. Kas klassikaline muusika on teie kirg või mis ajendas teid minema meelelahutussektorisse, just ameeriklaste Baywatch sarja, mis oli meie ajastu suur lemmik… Kuidas te tajusite USA ja Skandinaavia erinevust, kumb on rohkem meelejärgi? Kaua te Ameerikas elasite,  kas oleksite tahtnud seal oma karjääri jätkata?
Elasin Ameerikas kaks aastat. Kolisin Los Angelesest Londonisse, kuna sain plaadilepingu EMI-ga ja nad soovisid, et lindistused toimuksid Abbey Road stuudios ning elaksin Londonis. Mul oli Inglismaal palju esinemisi ja reisisin sealt plaadifirmaga promotöö eesmärgil Aasiasse ning Euroopasse. Koliksin hea meelega tagasi Ameerikasse. Aastal 2008 abiellusin Rootsi juristi Martin Cullberg´iga, misjärel oleme saanud kaks last. Seetõttu olen viimastel aastatel piirdunud enamjaolt Rootsis esinemisega.

5. Ameerikas kohtusite meedia mõistes ka suurte staaridega… Kui palju on näiteks Hugh Hefner teie elu mõjutanud?
Hugh Hefner oli minu jaoks  isa figuur. Ta oli nii päriselus, kui tõsielusarjades ja meedias väga erinev inimene. Elasin nädalas paar ööd Playboy Mansion´is ja sedasi kaks aastat. Hefner sõlmis minuga lepingu, mida kutsutakse “Celebrity cover & editorial & pictorial”. On ka teisi kuulsuseid, kellega sõlmitud sama leping, nagu näiteks Mariah Carey, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Drew Barrymore, Kim Basinger, Kim Kardashian, Paris Hilton ja Charlize Theron. Olen Hefnerile selle au ja sõpruse eest igavesti tänulik.

6. Olete meelelahutusalal palju teinud. Mille üle olete ise kõige enam uhke? Mida sooviksite veel saavutada, mida pole veel teinud?
Olen tõeliselt õnnelik ja uhke selle üle, et Lord Andrew Lloyd Webber soovis mind enda sümfooniasse “Metal Philaharmonic” Inglismaale mängima. Ma hindan loomulikult oma klassikalise muusika saavutusi rohkem kui meelelahutuslikku poolt. Klassikalist viiulimängu tuleb aastaid järjepidevalt harjutada, enne kui see hakkab õigesti kõlama. Sooviksin korraldada muusikashow, kuhu on sisse põimitud kõik muusikastiilid. Sooviksin showsse kutsuda erinevaid külalisartiste, kellega koos mängida.

7. Kas on midagi, mida kahetsete oma karjääris ja teeksite võimalusel teisiti?
Olen sellele mõelnud nüüd, kui oma elust raamatut kirjutan. Ma ei kahetse oma elus midagi. Olen kogenud nii palju erinevaid asju ja need läbi kogetud ebaõnnestumised on õpetanud kõike head elus hindama.

8. Olete kaunis ja seksikas naine ning nagu teate, siis olete paljude jaoks üle maailma seksisümboliks. Kas te olete tundnud survet, et peate hea välja nägema? Ja kas väljanägemisest on olnud pigem kahju või kasu teie karjääriredelil?
Olen tihti end inetuks pidanud ja mul on olnud madal enesehinnang. Alles eelmisel aastal õppisin oma väljanägemist aktsepteerima. Kui enesetunne on halb, ei aita isegi see, kui Playboy või rahvusvaheline ajakirjandus su ilu kiidab. Kahjuks on minu väljanägemisest räägitud rohkem kui viiulimängust.

9. Kuidas te Baywatch´i sattusite, see huvitab isegi mind? Kas saite sarjast sõpru, kellega vahel siiani ühendust peate? Millised emotsioonid jäid teile sarjast ja selle tegemisest?
Ma olin aastatel 1997-1998 Playboy Mansionis uutulnuk. Just sellel ajal olid ka Baywatch´i tootjad kohal ja ütlesid juba samal õhtul mulle ja Hefner´ile, et nad väga soovivad mind sarja saada. Tollal oli see suur asi saada maailma populaarseimasse sarja. Baywatch oli hiiglama suur produktsioon. Filmimise juures töötas umbes 100 inimest. Filmivõtted olid väga pikad. Meigitoolis pidi olema juba kell 05:30 või 06:30 hommikul. Ka mu ema oli 1998 suvel võtetel. Siin on muusikavideo Baywatch sarjast.

10. Kus te nüüd elate ja kuidas oma argielu praegusel hetkel kirjeldaksite?
Elan Stockholmi lähedal, äärelinnas nimega Ålsten. Esinen siin Rootsis väga palju. Enne jõule olin jälle pikal turneel. Ma harjutan viiulimängu igapäevaselt. Inimesed arvavad tihti, et artistid on ainult esinemise ajal tööl. Harjutamine on raske töö, esinemised ja kontserdid aga toredad sündmused. Igatsen ameeriklastele omast sõbralikkust ja avatust. Rootsis ja Soomes naeratavad ja tervitavad (näiteks toidupoes) inimesed harvem. Kadedus on siin sagedasem kui USA-s. Unistan tihti Ameerikasse kolimisest.

11. Millised projektid on teil praegusel hetkel käsil? Mida tulevik toob, kas armastatud Linda´t saab veel ka Soome teles näha?
Praegusel hetkel on mul viiuldamise kõrval käsil veel kaks suurt projekti. Kirjutan Rootsi kirjastus Forum´ile oma elust raamatut. Teine projekt on looduslikud tooted DAY ja NIGHT, mida olen välja töötanud koos BetterYou´ga. Hoolitsen enda eest trenni tehes, tervislikult toitudes ja toidulisandeid tarbides. Mul oli vahepeal köögikapis peaaegu 20 erinevat purki toidulisandeid. Ma ei leidnud kuidagi toodet, mis sisaldaks neid kõiki toidulisandeid. DAY ja NIGHT vastavad nende nõudmistele, milleni olen jõudnud toidulisanditega seotud huvi ja kogemuse kaudu. Soovin aidata nahka ja keha, et see püsiks võimalikult kaua nooruslikuna. Tooteid müüakse ka Soome tootja veebilehel.

12. Kas teil on lugejatele, kes elavad Soomes ja sooviksid Ameerika või mujale meelelahutus- ja muusikamaailma pürgida, jagada mõnda vajalikku nippi?
Maailmas on väga suur konkurents. Seal tuleb toime vaid juhul, kui olete andekas ja ka töökas. Artistiks saamine ei ole sama asi, kui näiteks Instagrami populaarsus. Eesmärgid peavad olema laes, et pääseks heasse ringkonda. Tuleb olla tagasihoidlik. Need, kes on veendunud, et õnnestuvad näiteks Idols´is või The Voice´is, kukuvad suhteliselt ruttu maa peale tagasi. Kunagi ei tohiks allkirjastada lepinguid ilma asjatundja või juristi abita.

Siin on Linda koduleht: http://www.lindalampenius.com


Fotod: 4x Linda Lampenius ja loo autor Ozzy Vikman (Erakogu)
Allikas: Ohmygossip.fi