OHMYGOSSIP — Austraalias elav soomlanna Elina Juusola otsustas jagada oma mõne aasta tagust isiklikku lugu, kui ta armus ja sattus kelmi ohvriks. Naine armus tähtsal ametikohal olevasse sõdurisse, vahendab Iltalehti.

61-aastase soomlanna Elina Juusola ema oli hiljaaegu siit ilmast lahkunud ning naine ise kannatas fibromüalgia (haigus, mis põhjustab lihastes ja sidekudedes tugevat valu) käes. “Ma olin haige ja kõik õnne tekitav olukord parandas minu enesetunnet. Olin haavatavas seisundis,” ütleb naine nüüd – 4 aastat hiljem. Keerulises elusituatsioonis kohtus ta interneti teel Stephen´iga, kes oli väidetavalt 53-aastane ja elukutseline briti armee major, kes parasjagu töölähetusel Afganistaanis. Midagi muud ta mehe kohta ei teadnud. Mees saatis naisele lugematu arv e-maile, skype vahendusel kirju ja sõnumeid, milles kõigis seisis, kui väga ta naist jumaldab ning ihkab temaga elu lõpuni koos elada. Stephen helistas Elinale tavaliselt kas varahommikul või hilisõhtul, päevasel ajal tuli lihtsalt sõnumeid.

“Sõnumid olid väga romantilised. Ta ütles, kui väga mind armastab. Ka minul tärkasid tunded ja olin väga õnnelik. Pelgalt mehe hääl aitas mul haigusest tekkivate valudega toime tulla. Mõtlesin isegi, et võiksime tulevikus hakata koos elama,” kirjeldab Elina. Kuu aega peale suhtluse algust palus Stephen Elinalt raha, et saaks oma pagasi eest tollis ära maksta. Naine saatis mehele 2000 Austraalia dollarit, ehk siis umbes 1200 eurot. Kui Elina oli raha ära saatnud, jäi talle sisse närima kahtlus, et äkki mees veab teda ninapidi. “Palusin oma poega, et ta mehe tausta uuriks. Saatsin pojale kõik mehe andmed. Poeg vastas, et vabandust ema, aga see mees on petis. Poeg saatis mulle linke, kus sellest mehest portaalides kirjutati, aga ma ei suutnud neid lugeda, sest tundsin end niigi õnnetuna,” kirjeldab Elina oma pettumust. Üsna pea küsis mees juba uuesti raha, aga selleks ajaks naine juba teadis, et on ohvriks langenud. Lõpuks tuli välja, et Stephen on Ghanast pärit petmisega tegelev mees.

Kuna sellist viisi petmisi on aastate vältel aina enam kohatud, otsustas Elina oma kogemusest raamatu kirjutada. Petturite eesmärgiks on naistega Facebooki või muude kontode kaudu ühendust võtta ning endasse armuma panna. Hiljem hakatakse manipuleerima ja raha küsima – paljud naised lähevad esimesel ja ka teisel korral õnge.
Professionaalsed petturid oskavad ära tunda ohvrite nõrkasid kohti. Kuna üksik inimene vajab lohutust ja tähelepanu, on lihtne neid oma võimusesse saada.

Kuidas aru saada, et armastus on tegelikult kelmus?

Jutud, et mees on sõdur, insener, lesk ja kasvatab üksi väikeseid lapsi või vanemad on surnud – sellist luuletamist jagub. Petturid teesklevad osavalt, et on nõrgemad osapooled ja saavutavad sellise manipulatsiooniga poolehoiu. Elina ütleb, et klišeeliste sõnumite kirjutamine ja mitmed kirjavead on samuti ohumärgiks. Raha küsimine on juba väga mõjuv põhjus arvata, et nüüd on petuskeem saanud hoo sisse. Petturid soovivad raha saada tavaliselt Western Union´i kaudu, sest seal pole võimalik jälgi ajada, kuhu raha tegelikult liigub.

https://www.instagram.com/p/BCL74jcPWnP/?tagged=elinajuusola

Avafoto: Elina Juusola (Kuvatõmmis Youtube´i videost @ Elina Juusola-Halonen)
Allikas: Iltalehti.fi