OHMYGOSSIP – Usun, et paljud teist mäletavad blondi, särtsakat ja säravat nääpsukest kaunitari, kel oli alati iga asja kohta kindel seisukoht ning kes veel vahetult enne oma surma suuri plaane haudus ning oma üle Eesti kuulsust kogunud blogisse Cattivascloset.com viimase hingetõmbeni postitusi tegi.

Paidest pärit Kärt lõi oma blogi 2010. aastal. Samal aastal tulime välja rubriigiga “Intrigeeriv 7”, millele vastas ka Kärt (loe SIIT) ning kuna tema vastused toona erakordselt populaarseks osutusid, kutsusime ta enda juurde blogima. Kärt oli kohe nõus ning peagi saigi tema postitusi ka meie juures Ohmygossip.ee´s (toona kandis veel nime Gossip.ee) näha. Kärdi postitused (vt SIIT) olid populaarsed nii meie kui tema enda lugejate seas. Kärdil oli üks eesmärk – saada tuntuks ja rikkaks. “Majanduslik kindlustatus ei ole mulle ainult unistus, vaid eesmärk ise,” ütles ta intervjuus Ohmygossip.ee´le. Väga kiiresti suutis Itaalias elav eestlanna oma nime paljude seas tuntuks teha ning oma postitustega, mis olid ajast tugevalt ees, lugejaid püüda.

Mõtlen veel tänagi, et tema viimased videopostitused (millest enamus kahjuks tänaseks juba youtube´ist eemaldatud), kus ta kasutas Chroma key´d, oleks veel tänagi enamus blogijate ja vloggerite seas ajast ees. Mäletan tänaseni tema postitust, kus ta rõõmust hõiskas, et lõpuks ometi jõudsid Hiinast kohale tema tellitud koduse video-stuudio linad (Chroma key rohelist värvi kangas lubab hilisemas videotöötluses ehitada visuaaleffekte). Kui ta oma esimese Chroma key linadega video postitas, kus oli justkui megastuudios, siis mõtlesin, wow, tahaks ka nii teha. Pean tunnistama, et pole seda siiani suutnud. Tellisin endale küll kanga, ent programmi, kuidas kanga taustal filmitule teine taust panna, pole suutnud siiani süveneda. Kärt oli 24-aastane, aga ideed ja tegemised olid suured!

Täna mõtlesin, et vaatan, meenutan, milline ta blogi oli ning lõin Facebooki sisse CattivasCloset.com (kogemata trükkisin aga CattivasClosed.com) – irooniline mis… “Closed” – just seda see blogi on. Peale väikest õigekirja parandust avastasin, et blogi ongi maas. Tean, et Kärt lahkus meie seast juba 2013. aasta algul ning sellest on maa ja ilm aega möödas… ent kuidagi väga kurb tunne tekkis. Mäletan, et see oli tema nö elutöö ning tema toonane boyfriend, itaallane Bruno Castelnuovo lubas/pidi (või me lootsime, et ta seda teeb) seda veebi edasi elus hoidma.

Algul otsiti inimest, kes võiks Kärdi tööd jätkata, aga keegi ei küündinud tõenäoliselt blogi väärliseks, siis postitas Bruno ise paar tobedat postitust endast Kärdiga, kus muidu alati shikilt sätitud Kärt pigem kole välja nägi (kui nii on sobilik öelda) ning pälvis sellega negatiivse kommentaarilaviini, siis tegi postituse keegi välismaalane mingil väga mitte-Kärdilikul teaduse teemal, mis riivas Kärdi blogi kontekstis silmi aastaid, nüüd on aga kõik… kas ongi kõik? Blogi on maas, Facebooki fannileht on maas…  ja olles ka ise blogija on väga kurb mõelda, et viis aastat peale surma on inimene ja tema töö unustatud-kustutatud. Kurb. :(

Väiksed meenutusklipid, mida veel Youtube´ist leida võib: