OHMYGOSSIP — Liisa suhtes oli algusaegadel kõik suurepärane – seksuaalelu oli väga aktiivne ja läbisaamine oli võrratu. Kõik muutus, kui naine jäi lapseootele ja aina hullemaks läks, kui laps oli ära sündinud, vahendab Iltalehti.

“Alati, kui meil oli vaba aega, kulus see seksimisele. Kõik kulges imeliselt,” ütleb Liisa (nimi muudetud – toim.) 30 aastat hiljem. 2,5 aastat peale suhte algust sai paar soovitud lapse. Raseduse algusjärgus seksisid nad vähem ja Liisa arvas, et selle taga peitub mehe soov olla raseduse osas ettevaatlik. Kui paari laps sündis, lõppes seks aga sootuks. Kui sünnitusest oli möödas kuu, hakkas naine tundma, et ta keha on taastunud ning seksile pole enam piiranguid. “Siis need takistused algasidki. Kui ma püüdsin mehele läheneda, lükkas ta alati mu käe eemale, öeldes, et on väsinud või teeskles magamist.”

Ühine laps oli suure unistuse täitumine. Liisale tundus, et mees on lapse üle väga õnnelik ja elu jätkus nagu vanasti, aga ainult selle erinevusega, et oma naist enam ei puudutatud. “Tema elu jätkus nagu ennegi, aga intiimsus kadus täielikult. Ma hoidsin seda kõike endas. Tundsin end hüljatuna. Ta lihtsalt eemaldas intiimsuse ja seksi meie suhtest täielikult,” kirjeldab Liisa. Liisa püüdis mehele korduvalt läheneda, aga teda lükati alati tagasi. Naine püüdis mehel isegi küsida, kas ta ei soovi enam oma naist, aga mees ei tahtnud sellest isegi mitte rääkida. “Mul hakkas vaikselt masendus tekkima. Mu enesekindlus hakkas kaduma ja mõtlesin juba, et äkki ma haisen halvasti. 26-aastane naine vajab seksi. Vähehaaval lõpetasin enda pakkumise. Eemaletõukamise tunne oli nii alandav ja solvav. Mõtlesin tihti sellele, et kas minus on mingi viga.” Liisa oli 26-aastane, kui nende laps sündis. “Ärkasin öösel selle peale üles, kui mees kõrval masturbeeris. Ihaldasin oma meest, aga ma ikkagi ei kõlvanud talle. Oma käsi oli parem.”

Paar töötas koos, nende koostöö sujus ka lapsevanemaks olemisel hästi. Nad tegid koos huumorit, korraldasid grilliõhtuid, aga seksi ei esinenud. Mees ei soovinud oma naist enam isegi suudelda. “Kui käisime sõpradega matkamas, olin kade, kui meie kaaslased läksid seksima. Mina jäin oma mehe kõrvale istuma, ega saanud isegi suudlust. Isegi alkohol ei aidanud. Ma ei saanud teda isegi purjuspäi voodisse.” Kogu see toimuv surus Liisat olukorda, kus ta hakkas õhtuti üksi teleri ees jooma. Naine kannatas 6 aastat ilma seksita suhet, kui ta võttis vastu otsuse, et nüüd on kõik. Ta alustas nö lohutussuhet. Kui mees sai teada naise salasuhtest, oli ta valmis uuesti Liisaga proovima. “Ta ütles, et kas võiksime veel korra proovida. Ma ei tea, kas ta mõtles seda, et seks võiks uuesti meie suhte osa olla. Mina ju olin nii pikka aega proovinud, et soovisin lõpuks ikkagi lahku minna.” Paari poeg oli vestlust pealt kuulnud ja sai ema peale nii pahaseks, et too lahutada soovib. “Ütlesin mehele, et lahutuse põhjus on aastatepikkune intiimsuse puudumine. Minu jaoks oli see nii oluline. Oleksin soovinud sellest rääkida, aga mees ei võtnud kunagi vedu. Mul oli nii palju pettumusi, et ei soovinud enam proovida.”

Paar aastat peale lahutust sai Liisa asjasse selgust, miks suhtest seks kadus. Endine paar istus kohvilaua ääres ja Liisa plahvatas äkitselt välja, et soovib kohe selgitust, miks suhtes sedasi läks. Mees keeras otsemaid selja ja hakkas kohvitassi pesema. Lõpuks ta ütles, et et ei suutnud naist puudutada, kuna ta muutus abikaasa staatusest emaks – see tähendas tema jaoks midagi püha. Liisa oli tänulik, et kuulis lõpuks tõde, aga see ei kustutanud temas valu. “Ma ei unusta kunagi neid aastaid, kui otsisin endas vigu,” ütleb Liisa. Lisaks ei tundunud see naisele loogiline, kuna ta oli juba eelnevast kooselust ema, sest tal oli üks laps. Paari ühine laps ei tea lahkumineku tõelist põhjust. Endise mehe uue naisega on voodielu kuulduste kohaselt normaalne, aga lapsi neil pole. Liisa ise soovib avalikkuse ees jääda anonüümseks, kuna usub, et ta pole ainus naine, kellel selline saatus olnud. Ta ütleb, et sellest on isegi sõpradele raske rääkida, kuna kogemus on nii valus.

Liisa alustas peale lahkuminekut uut suhet, milles leidis enda seksuaalsuses uusi külgi. Liisa on tänaseks 56-aastane ja naudib jätkuvalt seksi ja elab imelist elu. “Mõtlen vahel, milline oleks elu olnud, kui oleksin endise mehega kokku jäänud. Saime ju muidu hästi läbi, aga seksi puudus hävitas minu naiselikkuse. Olin ta jaoks vaid ema ja töökaaslane,” ütleb naine lõpetuseks.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP
Allikas: Iltalehti