OHMYGOSSIP  — Naha vanus ei tähenda sama, mida bioloogiline vanus, sest nahk on otseselt seotud eluviisi ja hooldamisega. Näiteks suitsetamine ja liigne päike kiirendavad märkimisväärselt naha vananemist, vahendab Metro.

Doktor Alexis Abramson´i sõnul algab nahk umbes 45-aastasena silmnähtavalt elastsust kaotama. Abramson´i sõnul on üks väga lihtne viis teada saada, kas nahk vastab sinu tegelikule vanusele. Naha vanuse testimiseks tuleb sul pöidla ja nimetissõrmega lihtsalt nahka 5 sekundi vältel näpistavalt kinni hoida. Kui 5 sekundit on läbi, lase nahk lahti ja võta aega, kui kaua kulub, et nahk tagasi endisesse asendisse läheb. Mida lühem aeg kulub, seda noorem sinu nahk on.

Taastumisele kulunud aeg ütleb, mis on sinu naha tegelik vanus:
1-2 sekundit: naha iga on alla 30 aasta
3-4 sekundit: naha iga on 30-44 aastat
5-9 sekundit: naha iga on 45-50 aastat
üle 10 sekundi: naha iga on üle 60 aasta

Kui naha vanus on testi tulemusel vanem, kui su bioloogiline vanus, võiksid kasutusele võtta mõned nipid, et vananemisele piiri tõmmata. Üks nipp on vähendada suhkru tarbimist sedasi, et päevasest tarbitud kaloraažist on maksimum 10%. Abramson soovitab päevas süüa vaid kaks annust puuvilja. Tervislik toiduvalik on tervisele väga oluline, aga ka naha välimusele. Näiteks tomatid ja kreeka pähklid on imelised viljad, mis aitavad hoida enneaegse vananemise eest. Lisaks toitumisele on oluline oma naha eest välispidiselt hoolitseda. Päikesekaitse kasutamine on lausa hädavajalik. Ka suitsetamisest ja alkoholist loobumine mõjub enneaegse vananemise pidurdamisele hästi.


Avafoto: Unsplash