OHMYGOSSIP — Oma sõbranna ekskallima voodisse maandumine on tõsine eksimus, mis võib sõpruse kõikuma lüüa. Sõprusekoodeks on rikutud, aga võib leiduda ka väljapääs, vahendab Women´s Health.

New Yorki ülikooli arstiteaduskonna psühholoogia professor Irene Levine ütleb, kuidas peaks naine, kes sõbranna ekskallima voodisse hüpanud, sellises olukorras käituma, kui soovib, et sõprus kestma jääks. “Kõige tähtsam on sõbrannale sellest rääkida võimalikult vara. Kui ta kuuleb sellest kusagilt mujalt, võib see sõpruse momentaalselt ära rikkuda. Isegi, kui räägid sellest sõbrale esimesena, ei pruugi see tähendada, et oled pääsenud,” ütleb Levine.

“Võid proovida rääkida sellises võtmes, et kahetsed oma tegu, sest see murdis usalduse ning palu sõpra, kas ta saaks selle vea andestada või kui vajab aega, et pettumusest üle saada, anna seda” juhendab naine edasi. Kui oled andeks palunud, lase sõbral nädal või paar asja seedida, enne kui uuesti ühendust võtad. Sõprus ei pruugi seda viga üle elada, aga vähemalt tead, et oled sõprussuhte päästmiseks kõik teinud,” ütleb Levine lõpetuseks.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP