OHMYGOSSIP — Enneaegne ejakulatsioon on meeste üks sagedasem seksuaalhäire. Uuringud näitavad, et viiendik meestest peavad vastu vaid alla minuti, vahendab Iltalehti.

“Tegemist on väga levinud probleemiga, millest on raske sõpradega rääkida. Kuna tegemist on pärilikkusega, võib sellest vestelda näiteks oma isaga,” soovitab arst ja seksuaalnõustaja Pauliina Bongiovanni. See muutub probleemiks siis, kui paar on vahekorras ja mehel tekib enneaegne seemnepurse. “Paar peaks omavahel välja nuputama, kuidas võiks muutuseid luua. Et mis siis, kui mees saab orgasmi esimesena?”

Arvatakse, et enneaegne ejakuleerimine on seotud õnnehormoonidega. Õnnehormoonid on ejakulatsiooni reguleerivad vahendajad. Seda olukorda on võimalik õnneks muuta, kuna see põhineb puhtalt enda treenimisel. Treeningut kutsutakse start-stop meetodiks, kus paar reguleerib stimuleerimist. Esimeses etapis stimuleerib mees ise oma peenist peaaegu sinnamaani, kui hakkab piirini jõudma ja siis katkestab. “Sedasi tasub teha umbes 4 korda. Eesmärgiks on stimuleerimisaega iga kord tasahaaval pikendada. Seda tasub kolm korda nädalas harjutada.”

Harjutamise teine etapp toimub koos partneriga. Kui kaaslane on naine, istub ta kaksiratsi mehe peale ja suunab peenise tuppe, aga koos ei tehta ühtegi liigutust – ollakse paigal. Paar on sellises asendis iga kord aina pikemat aega, et mees õpiks nautima tunnet, kui ta on naise sees, aga seemnepurset ei teki veel. Järgmises etapis tehakse vaikseid liigutusi, aga mees annab kohe naisele märku, et õigeaegselt lõpetada – seemnepurset ei toimu ka seekord. Naine võib liikumise kiirust ja sügavust ise reguleerida. “Sedasi õpib mees ära tundma, millised liigutused on liialt stimuleerivad.” Paar toimib sedasi vähemalt neli korda ja mees ei tohi ejakuleerida. Sellisel moel hakkab tekkima mehel pikem kestvus.

Kuna alkohol vähendab tundeid ja erektsiooni, võib ka paar õlut või klaas veini mõjutada stimuleerimist. Oluline on, et alkoholi annus oleks sobiv, sest kui liiga palju juua, et pruugi enam üldse erektsiooni tekkida.

Kui harjutamine üksi ja partneriga ei aita, võib abi saada ka arstilt. “Saadaval on geel, mida kasutatakse lokaalsena ja mis vähendab peenise tundlikkust. Saadaval on ka ravimeid.”

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP
Allikas: Ilatalehti