OHMYGOSSIP — Rasestumiseks ei ole kindlat universaalset viisi. Doktor Elizabeth Fino jagab üldiseid nõuandeid, kuidas rasestumine suurema tõenäosusega toimuks, vahendab Women´s Health.

“Kui paar on valmis lapsevanemaks saama ning ühtegi viljakuse probleemi ei esine, on üldine nõuanne seksida võimalikult regulaarselt – iga päev või üle päeva,” ütleb Fino.

Regulaarse vahekorra puhul on mehe seemnerakud võimalikult värsked ja terved. “Tihemini seksimine võib paarile tekitada liigset survet, aga eesmärgiks pole muuta lapsetegu stressirohkeks,” selgitab Fino. Kui paar on käinud viljakust kontrollimas ja mehel on avastatud komplikatsioone, siis juhised muidugi muutuvad.

“Kui mehe seemnerakkudes või ejakulatsioonis esineb probleeme, soovitatakse seksida iga 2-3 päeva tagant, et mehel jõuaks koguneda parima kvaliteediga seemnerakke,” juhendab doktor. Kui pole vahekorras oldud kaheksa päeva jooksul, võib see jällegi samuti kurja teha, sest sellises staadiumis sisaldab sperma kõige suuremal määral vanu ja suisa surnud seemnerakke, millest pole rasestumisel abi.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP