Eestimaa suvist päikest on harilikult vähe ning kui sa soovid saada Eestis ühtlast kuldpruuni päevitust tuleb vaeva näha. Õigete nippidega võib ka põhjamaise vesise suve jooksul hangitud päevitunud jumet mitme kuu võrra pikendada. Kaunis jume püsib nahal umbes 3-4 nädalat. Kuid õigel hooldamisel on seda aega võimalik tunduvalt pikendada.

Valmista oma keha ette päevitamiseks!
Enne päevitamist koori oma nahka, siis jääb päevitus ühtlasem ja püsib kauem. Kindlasti niisuta, niisuta ja veelkord niisuta oma nahka.  Mõttekas on teha mõni päev enne päevitust ka raseerimis või vahatamise protseduurid.

Päevita õigesti!
Õige ja asjalik päevitaja teab kindlasti, et nn üleöö- päevitus ei olegi loodud kestma. Kui sa soovid kauapüsivat ja tervisliku päevitust, päevita järk-järgult. Alusta paaritunnistest päikesevannidest ja lõpeta kogu päevase päevitamisega. Astmeliselt saavutatud päevitus on püsivam.

Kindlasti kasuta päikesekaitsekreemi!
Kui oled heleda nahaga ning põled kiirelt ära vali päikesekaitse kreem mille faktor on üle 10, kui su nahk on loomulikult pruun ja päike on nõrk, piisab ka 2-6 kaitse faktorist. Päike võtab paremini, kui kannad oma nahale spetsiaalset porgandiõli, see on ka osades päikesekaitsekreemides sees. Päevitamise vahepeal tuleb nahka kindlasti niisutada.

Hoia oma päevitust!
Kasuta kindlasti after-sun ehk päevitusjärgseid tooteid. Ka oleks hea kui sinu kehakreemis oleks sees päevitust pikendavad ja süvendavad tooted. Näiteks A-, B- ja E-vitamiinid toidavad ja niisutavad nahka, kummeliekstrakt ja jojobaõli pehmendavad ja rahustavad. Ära koori end tihedamini, kui üks kord nädalas ja tea, et raseerimine on päevituse tapja.

Veel kasulikke nippe päevituse hoidmisel:
Kauplustest on võimalik osta mitmesuguseid spetsiaalsed tooted (nt Australian Gold, California Tan), millega päevituse iga pikendada. Samuti hoiavad ja süvendavad päevitust piima joomine ja porgandite söömine. Porgandites on A-vitamiini eelvitamiin beetakaroteen. Seda saab võtta ka kapslitena see parandab jumet kuni 10 protsendi võrra. NB: Ära kindlasti võta rohkem, kui vitamiinipurgil märgitud, vastasel juhul riskid A-vitamiini üledoosiga ja kollase nahaga. Kui su jume on tuhm, aitab rohke C- vitamiini tarbimine, parima tulemuse annavad näole kantavad C-vitamiini ampullid.

Ära kõrveta end ära!