OHMYGOSSIP —  Epilatsioon ja depilatsioon on niivõrd delikaatsed teemad, et paljud ei söanda sellest kõva häälega rääkida, ega infot küsida. Tegelikkuses on see naiste ( ja ka meeste) seas niivõrd populaarne, et häbeneda pole tarvis, vahendab Huffingot Post.

Uni K Wax looja Noemi Grupenmager ja esteetik Eva Hendrick vastavad vahatamisega seotud küsimustele, mida paljud ise küsida ei julge.

Kas bikiini piirkonda võib menstruatsiooni ajal vahatada?
“Bikiinipiirkonda võib menstruatsiooni ajal epileerida, aga brasiilia vahatamine tuleks edasi lükata aega, kui periood läbi. Menstruatsiooni ajal on nahk ülimalt hell, mistõttu ei tasugi valulikku protsessi ette võtta,” soovitab Grupenmager

Kas on olemas teatud aeg kuus, kui tasub bikiinipiirkonna vahatamine ette võtta?
“Parim aeg vahatamiseks on menstruaaltsükli kõige viljakam päev, sest siis on valulävi kõige kõrgem,” ütleb Hendrick.

Kas karvade raseerimine igapäevaselt on turvaline tegu?
Grupenmager´i sõnul on kõige targem valik epilatsioon, kuna see eemaldab karvad täielikult ja nõrgestab tagasi kasvamise protsessi. Karvad kasvavad tagasi aeglasemalt ja esinevad hõredamalt ning õhemana. Kui raseerimine on vältimatu, ole kindel, et teed seda karva kasvamise suunas (mitte vastupidises nagu arvatakse). Kasuta alati raseerimiseks mõeldud geeli või kreemi ning sissekasvanud karvade vältimiseks koori nahka regulaarselt.

Kui pikad peaksid alakeha karvad olema, et saaks epileerida või raseerida?
Hendrick soovitab efektiivse vahatamise jaoks 0,65-1,30cm pikkuseid karvu ja raseerimiseks kindlasti mitte pikemaid, kui 1,30cm. “Elastne vaha võib eemaldada ka lühemad karvad, aga mida pikem karv, seda parem tulemus,” lisab Grupenmarer.

Mis on vahatamisel pika tulemuse säilitamise saladus?
Koorimine pikendab vahatamise tulemust vaid mõnda aega. Kuumus stimuleerib karvade kasvu, mistõttu karvad kasvavadki suvel kiiremini, kui suvel. Hendrick soovitab alakeha hoida 24h peale vahatamist jahedana, ehk siis vältida kitsaid rõivaid, solaariumit, liigset päikest, sauna, rasket treeningut ning liiga kuuma vanni.

Depilatsioon või epilatsioon?
Depilatsiooniprotsessi käigus eemaldatakse karv naha pinnal. Depileerimist saab teostada raseerimise, lõikamise või erinevate depileerivate kreemidega, mis muudavad karva nõtkeks ja võimaldavad naha pinnalt ära kraapida. Ükski depileerimisvahend ei ole pikaajaliselt kestev ehk ikka ja jälle tuleb poest uusi tooteid osta.

Depilatsioon võib olla kõige soodsam nahahooldusvahend, kuid selle tulemus kestab vaid lühikest aega. Samuti sobib depilatsioon küll kõigile naha- ja karvatüüpidele, kuid võib tekitada nahaärritust. Lisaks võib kaasneda ka karvade sissekasvamine.

Epilatsiooni puhul eemaldatakse aga karv allpoolt naha pinda. Epileerida saab vastavalt kehapiirkonnale kas pintsettidega, vahatamisega või epilaatoriga. Kui kahe esimese võimaluse puhul on valu garanteeritud, siis uuemate epilaatorite kasutamine on tehtud lihtsamaks ja mugavamaks.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP