OHMYGOSSIP — Nii uskumatu, kui see ka tundub, paistab inimese näojoontest ära, kas temas on psühhopaatilisi või nartsissistlikke tunnuseid. Uuringud näitavad, et selliste omadustega inimestel on teatud tüüpi näoilmed ja -funktsioonid, vahendab Psypost, Broadly.

Värske uuringu kohaselt oskavad naised selliseid tunnuseid tuvastada ka siis, kui nende kaalutlusvõime on tarbitud alkoholi tõttu vähenenud. Mehed uuringus ei osalenud, seega on nende vastavaid võimeid raske hinnata.

Uuringus osales 69 naist, kes jõid kas vett, viina või platseebo jooki ning neile näidati samal ajal erinevaid meeste fotosid. Uuringus osalevad inimesed pidid muu hulgas hindama ka seda, kui ohtlik võib fotol olev inimene olla. Purjus olevad inimesed tundsid kohe ära inimesed, kelle eesmärgiks oli demonstreerida nartsissiste ja psühhopaate. Olgu öeldud, et fotodel demonstreerijatel polnud kellelgi psühhopaatilisi, nartsissistlikke diagnoose, aga neile tehti siiski isiksuse teste, mille tulemuse põhjal omadusi laiali jagati.

Uurija leiab, et uuritav võime on naistel arenenud välja evolutsiooni käigus, et valida endale turvaline elu – aga see kõik on siiski veel spekuleeritav. Osad inimesed võivad seevastu olla väga halvad inimeste tundjad, mistõttu nad ei oska ohtu hinnata.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP