OHMYGOSSIP – Norra kroonprintsess Mette-Marit avaldas meediale oma salapärase haiguse tagamaid. Nimelt arvas ta et tal on alanud menopus – muud põhjust ta oma ootamatutele pearinglustele ja südame läikimise kohta ei osanud tuua. 44-aastane naine pidi eelmise aasta novembrist ka avalikust elust seetõttu taanduma, kuna tundis ennast pidevalt halvasti, vahendab Ohmygossip.fi.

Norra kroonprints Haakon teatas novembris, et tema abikaasa Mette-Marit kannatab asendivertiigo ehk healoomulise asendipeapöörituse all. „Ta vajab kosumiseks mõni päev aega,“ põhjendas Haakon kroonprintsessi puudumist ametikohustuste täitmiselt.

Vapustavalt nooruslik kolme lapse ema, teatas nüüd avalikkusele, et teda kimbutas hoopis müstiline haigus vertigo ehk pearinglushood. Naist seganud tõbi toob kaasa tasakaaluhäired, peapöörituse ja südame läikimise. Mette-Marit seletas Norra raadiojaamale P3, kuidas ta piinles: “Kui ma pead natuke kiiremini pöörasin, oli selline tunne, nagu terve maailm liiguks. Hakkasin higistama ja süda läks pahaks. Olin veendunud, et olen varase menopausi lävel.”

Foto: Norra kroonprintsess Mette-Marit (Instagram/@crownprincessmm)