OHMYGOSSIP — Kui arvate partneriga, et olete just teineteisele loodud, siis uuringu kohaselt võib selline hoiak suhtele pigem karuteene teha, vahendab Women´s Health.

Teadlased soovisid välja selgitada, kuidas erinevad hoiakud armastusest mõjutavad suhtesisest rahulolu. Uuring viidi läbi 73 inimese hulgas, kes on olnud pikas suhtes. Teadlased lähtusid eeldusest, et on olemas kahte tüüpi mõtteviise: ollakse teineteise jaoks loodud või armastus on teekond koos tõusude ja mõõnadega, millest õppida.

Uuringus osalejaid valmistati ette mõtlema mõlemas suunas ning seejärel analüüsiti, kuidas see mõjutas suhte rahulolu. Mõned osalejad suunati suhtest arvama “me oleme üks”, “minu parem pool” või “teineteisele loodud” ja teised “oleme koos kulgenud”, “pikk teekond” või “vaata, kui kaugele oleme jõudnud”. Seejärel paluti uuringus osalejatel meenutada suhtes toimunud konflikte. Uuring paljastas, et need, kes võtsid mõttemalliks “teineteisele loodud”, olid konfliktidele järele mõeldes vähem rahulolevad, kui need, kes suhtusid armastusse, kui teekonda.

Uuringut otsustati korrata, aga sel korral kasutati lausete asemel sarnase mõttega kujutisi – tulemus oli täpselt sama! Teadlased jõudsid järeldusele, et neid, kes olid suhet kujutanud saatuse salaplaaniks, justkui ollaksegi teineteise jaoks siin ilmas loodud, mõjutas iga erimeelsus ja tüli depressiivselt. Tülid ja erimeelsused panid mõtlema, et “see õige” võib alles kusagilt tulemas olla.

Avafoto: OHMYGOSSIP