Kinnisvarafirma Arco Vara Tallinna Büroo sekretär Egerta Mändmets hindab oma töös seda, et suudab olla kasulik ja oluline nii tööandja kui ka kolleegide jaoks. “Näen, et minu oluline roll on uute kontaktide toomine. Minult saavad kliendid esmamulje ja teen kõik endast oleneva, et see oleks väga hea,” räägib Egerta.

Kuidas jõudsid tööle kinnisvarafirmasse?
“üks perekonnatuttav töötab Arco Varas maaklerina ja teatas mulle, et kuna eelmine sekretär läheb lapsehoolduspuhkusele, otsitakse uut sekretäri – ja soovitas ka minul kandideerida. Nii ma kandideerisingi. Ning loomulikul olen ma selle kohavaliku üle õnnelik. Sest firma on suur ja prestiizhne, edasiarenemisvõimalus on täiesti olemas, kolleegid ääretult toredad, mõistvad ja abivalmid.”

Samuti on Egerta sõnul tööandja väga edumeelne ja toetab mitmel viisil töötajate arengut. “Toetus on minu meelest eriti positiivne. Töö ise on küll kohati pingeline ja väsitav, aga siin on võimalus suhelda inimestega, mis mulle väga meeldib ja tunnen, et saan oma kolleegidele kasulik olla.”

Valdkond, milles oma igapäevast tööd teeb – kinnisvara – on tema jaoks huvitav. “Siit saab vajalikke teadmisi igapäeva tavaeluks, sest kinnisvara teemaga puutub kokku oma elus pea iga inimene.”


Anna palun retsept – kuidas olla edukas?

“Usun, et kui tahad saavutada midagi, mille oled eesmärgiks seadnud, tuleb selle poole ka pürgida, olles enesekindel. On ju olemas ütlus “esmalt austa iseend, siis ausatavad sind ka teised” – minu meelest peab see 100% paika. Mina püüan ikka olla julge ja enesekindel. Ei tohiks karta, et ´mis siis saab, kui ma seda kohta ei saa´ jne – me elame vaid korra – tuleb härjal sarvist haarata ja tegutseda. Muud ma soovitada ei oska.”

Samas lisab Egerta, et kolleegidega koostöö jaoks tuleb vajadusel osata olla paindlik ja teistega arvestav. “Kliendi või kolleegiga koostööd tehes tuleks kindlasti arvestada tema soove ja tema isiksust (kui ma teda ei tunne, tuleks tema olemus ära tajuda – st, kuidas temaga suhelda ja kuidas käituda). üldse, ükskõik millist koostööd tehes ei tohiks jälgida vaid iseenda eesmärke ja tahtmisi – aga samas ei tohiks neid täiesti ära unustada.”